Moulin, ki je danes urednik francoskega časnika 10 Sport, je bil včeraj gost na eni od francoskih televizijskih postaj, kjer je prepričljivo dejal, da je prestop Rooneya iz Uniteda v PSG že dogovorjen: »Iz zanesljivih virov sem izvedel, da bo Rooney prihodnje leto igral v Parizu. Glede njegovega prestopa v PSG je že dogovorjeno.«

Rooney je član rdečih vragov od leta 2004, še do nedavno pa je veljal za nezamenljivega člana udarne enajsterice Uniteda. V letošnji sezoni pa so se že večkrat pojavile govorice, da bi poleti utegnil zamenjati klub. Kar nekaj olja je na ta ogenj prilil tudi Alex Ferguson, ko je angleškega reprezentanta na izjemno pomembni povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Realu pustil na klopi. Od takrat dalje selitve Rooneyja v druge klube v številnih angleških in drugih tujih medijih ne pojenjajo.

Rooney ima z Unitedom pogodbo sklenjeno še za dve leti, a to verjetno ne bo ovira za prestop v PSG, saj so si ga Parižani izbrali za glavni cilj poletnega prestopnega roka, zanj pa naj bi Unitedu odšteli 25 milijonov funtov (slabih 30 milijonov evrov) odškodnine.

The Sun pa danes poroča, da si PSG poleg Rooneyja želi tudi njegovega soigralca Nanija, ki prav tako v Manchestru ni več zadovoljen, saj preveč časa preživi na klopi. Za 26-letnega Portugalca Unitedu ponujajo 15 milijonov funtov (17,5 milijona evrov).