Ronaldova predstava je bila pretekli konec tedna daleč od navdušujoče. Igralec po dolgem času več kot očitno ni imel svojega dne, zaradi česar se je znesel kar nad igralca nasprotnega moštva. Tako je nogometni as sprva s svojo pestjo zamahnil proti Joseju Crespu, kar je sodnik spregledal, nekaj minut kasneje pa se je lotil še Crespovega soigralca Edimarja in bil kaznovan s predčasnim odhodom v slačilnico.

Ronaldo si je zaradi svojega nešportnega obnašanja s strani disciplinske komisije danes prislužil prepoved igranja na dveh tekmah, kar pa je po pisanju španskih medijev pravzaprav manj kot se je sprva pričakovalo. A kot je disciplinska komisija v obrazložitvi zapisala, so pri izreku kazni upoštevali, da je 29-letnik doslej v sezoni prejel le tri rumene kartone, prav tako pa se je po tekmi za svoje dejanje tudi opravičil.

Ronaldo bo zaradi kazni tako izpustil prvenstveni tekmi svojega kluba proti Real Socideadu in Sevilli, medtem ko bo za derbi proti mestnemu tekmecu Atleticu trenerju Reala Carlu Ancelottiju že na voljo.