Pričakovano je zlato žogo v ponedeljek drugič zapored prejel Cristiano Ronaldo, ki je v Švico tako kot lani prišel obkrožen s sorodniki. Seveda ni manjkal niti njegov sin Cristiano Ronaldo ml., ki se je slavnemu očetu pridružil tudi na odru, ko je Portugalec prejel zlato žogo.

A bolj kot njegov sramežljivi prihod na oder je v dneh po prireditvi na spletu popularen posnetek njegovega srečanja z Lionelom Messijem, ki ga obožuje. Dogodek se je zgodil le nekaj minut pred začetkom prireditve, ko je Ronaldo v predprostoru z družino čakal, da se preseli v dvorano, takrat pa je v prostor vstopil Messi. Ronaldo in njegova mama sta malega Cristiana poslala, naj gre pozdravit Argentinca, kar je z rahlim zadržkom tudi storil.

»Hej poba, kako gre? Se imaš dobro?« je sramežljivega fantiča pozdravil Messi, ko pa se je vmešal starejši Ronaldo in z nekaj metrov oddaljenosti dejal: »Vselej rad na internetu gleda najine posnetke in ves čas želi govoriti o tebi.« Deček je nato odšel nazaj v družbo očeta in babice, Messi pa mu je ob tem šaljivo namignil, naj mu nikar ne bo nerodno.