Ronaldo je že v tretji minuti zatresel mrežo Celte, v 24. minuti pa je povišal na 2:0 in poskrbel, da je Real tekmo dokaj mirno pripeljal do konca. Portugalec je v 87. minuti odličen večer nadgradil še s tretjim golom, končnih 4:0 pa je v 89. minuti postavil Sami Khedira.

»V čast mi je dosegati gole za ta klub,« je po tekmi dejal Ronaldo, ki ga mediji v zadnjem času pogosto selijo v druge klube, a sam o tej temi ne želi govoriti. »O drugih klubih trenutno ne bom govoril. Imam pogodbo z Realom in tu se povsem dobro počutim. V svetu nogometa pa je seveda vse mogoče.«

Zahtevno občinstvo na stadionu Santiago Bernabeu je pred včerajšnjo tekmo namenilo stoječe ovacije Ikerju Casillasu, ki ga je Jose Mourinho po dveh tekmah premora znova uvrstil v začetno enajsterico, med tekmo pa so z aplavzom večkrat nagradili tudi Ronalda. Precej drugačen sprejem je ponovno dobil Mourinho, ki so mu navijači namenili precej žvižgov, to pa je zmotilo tudi Ronalda.

»Najbolje igram, ko imam za seboj tudi podporo navijačev. Zato jih prosim, da prenehajo žvižgati in žaliti Mourinha, saj on daje vse od sebe in skrbi, da smo še vedno v igri za dve lovoriki. Žvižgi nam ne pomagajo, raje držimo skupaj,« je navijačem sporočil Ronaldo, ki je zadovoljen s svojo pripravljenostjo: »Trenutno sem v zelo dobri formi, saj sem med božičnimi prazniki veliko treniral, z dobrimi predstavami pa želim nadaljevati do konca sezone. Sedaj čutim tudi večjo povezanost s Santiago Bernabeuom.«

Ramos slabo prenesel izključitev

Med tekmo je bil izključen Sergio Ramos, ki je prejel dva rumena kartona, a izključitve ni dobro prenesel. Španski reprezentant je ob odhodu z igrišča proti glavnemu sodniku trikrat zavpil, da je lopov, nato pa dodal še kletvico. Svoje nezadovoljstvo s sojenjem pa je nato izrazil tudi pri četrtem sodniku.

Mourinho spet besnel

Jose Mourinho, ki ga v zadnjem času poleg slabih rezultatov Reala tare tudi vse manjša podpora navijačev, je videti vedno bolj nervozen. Včeraj je na klopi dobil nov napad besa, ko sodnik ni dosodil prekrška nad Ronaldom. Kljub vodstvu z 2:0, je trenerja Reala to tako razjezilo, da je vstal s svojega stola, pograbil žogo v bližini in jo jezno brcnil proti klopi.