V italijanski prestolnici so danes predstavili načrte izgradnje novega Rominega stadiona in prvič pokazali tudi njegov predviden videz. Moderen objekt bo običajno lahko sprejel 52 tisoč gledalcev, ob izrednih potrebah pa bo lahko njegova kapaciteta povečana na 60 tisoč sedežev. Gradnja, ki se bo začela v drugi polovici letošnjega leta, bo predvidoma trajala dobri dve leti, nared pa naj bi bil do začetka sezone 2016/17.

V sklopu stadiona, ki naj bi nekoliko spominjal tudi na rimski kolosej, bodo tudi nakupovalno središče s številnimi bari in restavracijami ter vrhunskimi objekti za trening, v njem pa bo mesto dobila tudi na novo ustanovljena Romina hiša slavnih.

Predsednik Rome James Pallotta je ob predstavitvi načrtov izgradnje izjavil, da je prepričan, da bo novi stadion postal zastrašujoča in težko osvojljiva trdnjava za vse nasprotnike Rome, bo pa tudi pomembno vplival na ekonomsko rast večnega mesta.

»Stadion bo v nasprotnikih Rome vzbujal strah, hkrati pa mora postati tudi ikona Rima. Gradnja tega objekta bo prinesla precej novih delovnih mest in bo poskrbela tudi za ekonomsko rast Rima. Stadion Olimpico je prekrasen objekt, a čutimo, da je prišel čas za spremembo in nov izziv, zato se lotevamo gradnje novega stadiona,« je dejal Pallotta.

Novi stadion bo stal v že dobro naseljenem delu jugozahodnem predmestju Rima, kjer po zagotovilih rimskega župana Ignazia Marina ne bi smelo priti do nikakršnih zapletov pri gradnji. Stroški gradnje objekta so ocenjeni na 300 milijonov evrov.