Na Allianz Areni je bil dolgo izid 0:0, Bayern pa kljub premoči ni uspel najti poti do vodilnega gola, zato je Pep Guardiola v 76. minuti v igro poslal aduta s klopi, Arjen Robbena. Nizozemec ima sicer že nekaj časa težave s poškodbo in še ni povsem okreval, toda želja po zmagi v taboru Bavarcev je bila tako velika, da je moral na igrišče tudi on. V teh zadnjih minutah tekme je Robben prišel do priložnosti, da na svoj značilen način poskuša iztržiti enajstmetrovko, ko se je ob rahlem dotiku Fernandiha v kazenskem prostoru vrgel po tleh in nemudoma pogledal glavnega sodnika. Alberto Undiano mu s svojimi pomočniki ni nasedel in je le zamahnil z roko, naj se igra nadaljuje.

Nad njegovim (novim) padalskim vložkom marsikdo ni bil navdušen, da bi bil že čas, da se igralce, ki to redno počnejo, končno tudi kaznuje, pa je tokrat pozval Graham Poll. Upokojeni angleški sodnik v svoji kolumni v Daily Mailu pravi, da je bil poskus Robbna vreden nominacije za oskarja, zaslužil pa bi si tudi, da bi glede na vse pretekle podobne poskuse zavajanja sodnika že dobil tudi kakšno kazen, drugače bo s takšnim početjem oziroma goljufanjem le nadaljeval.

»Fernandinho se ga je z roko sicer morda res malce dotaknil, a Robben je nato takoj padel kot pokošen in vrgel noge v zrak, kar ni imelo veze s kontaktom z drugim igralcem. Njegov vložek bi si zaslužil nominacijo za oskarja. Pomočnik glavnega sodnika, ki je bil blizu in zelo dobro postavljen, mu ni nasedel, a bi moral svojemu kolegu svetovati, da bi si Robben zaslužil rumeni karton za simuliranje. Po podobni simulaciji prekrška na svetovnem prvenstvu (v osmini finala proti Mehiki je izsilil enajstmetrovko v sodnikovem podaljšku tekme, Nizozemci pa so po golu slavili z 2:1, op. p.) se je Robben opravičil, a dokler ne bo dobil retrospektivne kazni, bo nadaljeval s takšnim goljufanjem in na ta način poskušal pomagati svoji ekipi. Kakšna škoda, da bo tako talentiran igralec ostal bolj poznan po svojih igralskih vložkih kot pa po izjemnih sposobnostih in hitrosti,« je zapisal Poll.