Čeprav je vezist zmagovalcu Crisrtianu Ronaldu po osvojitvi nagrade športno čestital in ob tem celo dejal, da osvojitev lovorike nikoli ni bil njegov cilj, mu je po uspešnem lanskem letu z Bayernom vseeno ostal grenak priokus. »Z Bayernom in individualno sem osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, Ronaldo na drugi strani ni osvojil ničesar. Zaradi tega nisem žalosten, a malo me kljub temu boli. Zlato žogo sem si zaslužil,« je za nemški dnevnik dejal nogometaš, ki ga zmaga Ronalda niti približno ni presenetila.

»Bilo je očitno, da bo zmagal Ronaldo. Rok za oddajo glasov je bil podaljšan za dva tedna, kar se v preteklosti ni dogajalo. To ni imelo nobene veze z nogometom, šlo je za politično odločitev,« je bil oster zvezdnik, ob tem pa pokritiziral tudi Fifin izbor za najboljšo enajsterico leta preteklega leta.

»V ekipi so le trije igralci Bayerna, kar je norost. V njej bi se morali znajti Thomas Müller kot tudi David Alaba, Bastian Schweinsteiger in Arjen Robben. Osvojili smo pet lovorik in se zapisali v zgodovino,“ je bil oster Ribery, ki v idealni enajsterici pogreša tudi nogometaše Borussie Dortmund, predvsem Maria Götzeja in Roberta Lewandowskega.