Italijanski Inter iz Milana je s Samirjem Handanovićem na vratih - Reneja Krhina ni bilo niti na klopi za rezervne igralce - v Kijevu ugnal ukrajinski Dnjepr iz Dnjepropetrovska z 1:0, edini gol na tekmi pa je v 71. minuti dosegel Danilo D'Ambrosio. Španski Villarreal je brez pomoči poškodovanega Bojana Jokića remiziral v nemškem Mönchengladbachu. Za Borussio je zadel Patrick Herrmann v 21., izenačil pa je Nigerijec Ikechukwu Uche v 68. minuti.

Škotski prvak je očitno prebolel boleč poraz proti Mariboru v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, na Solnograškem je iztržil točko. Za Celtic sta gola dosegla Ganec Mubarak Wakaso (14.) in Scott Brown (60), za Salzburg pa Brazilec Alan (36.) in Jonatan Soriano (78.).

Drevi bodo na sceno stopili še drugi klubi slovenskih nogometašev. Belgijski Standard Liege z Martinom Milcem bo gostil hrvaško Rijeka z Goranom Cvijanovićem, Miralom Samardžićem in trenerjem Matjažem Kekom, Fiorentina z Josipom Iličićem in Jasminom Kurtićem pa bo gostila francoski Guingamp.