Španski prvaki imajo tako dobro izhodišče pred povratno tekmo superpokala, ki bo prihodnjo sredo na stadionu Camp Nou.

Težave pa Kataloncem povzroča poškodba prvega zvezdnika Lionela Messija, ki ga je ob polčasu zaradi težav z levo stegensko mišico na igrišču zamenjal Cesc Fabregas. Danes ga v Barceloni čakajo podrobnejši zdravniški pregledi, ki bodo pokazali, kako resna je poškodba.

Villa ni dolgo čakal na prvi gol proti bivšemu klubu

V prvem polčasu tekme je bil Atletico boljši in prepričljivejši, saj si je priigral kar nekaj priložnosti, medtem ko so bili Katalonci skoraj neprepoznavni. Dobro igro so domači z golom kronali že v 12. minuti, ko je z volejem izjemen zadetek dosegel Villa, še lani član Barcelone. Španski reprezentant je bil v prvem polčasu zelo razpoložen, saj je na vrata gostov sprožil več strelov (4) kot celotna ekipa Barcelone (3).

Trener Barcelone Gerardo Martino bo prvi polčas zagotovo želel čim prej pozabiti, saj mu je skrbi poleg slabe igre povzročila tudi poškodba Lionela Messija. Argentinca pa je pred začetkom drugega polčasa zamenjal Cesc Fabregas.

V drugem delu igre se je vendarle prebudila tudi Barcelona, ki je zaigrala precej bolje in Atletico se lahko zahvali tudi vratarju Thibautu Courtoisu, da so tokrat ostali neporaženi, saj je Belgijec obranil kar nekaj nevarnih poskusov Kataloncev. Nemočen je bil le v 67. minuti, ko je po predložku Danija Alvesa gol z glavo dosegel Neymar. Brazilec je v igro vstopil v 59. minuti namesto Pedra.