Jose Mourinho na tekmi namreč ne bo mogel računati na mladega Raphaela Varaneja, ki si je na sobotni prvenstveni tekmi proti Espanyolu (1:1) poškodoval koleno. Čeprav klub v nedeljo še ni želel potrditi, da je sezona za branilca že končana, je to prek svojega twitter profila sporočil kar Varane sam.

Kot poročajo španski mediji, je nogometaš že zapustil špansko prestolnico in se napotil v Francijo, kjer naj bi bil danes operiran. Poškodba 20-letnika je pred petkovim srečanjem na Santiagu Bernabeu tako pošteno otežila delo njegovemu trenerju.

Kot najbolj primerna zamenjava za Francoza je namreč Pepe, a Portugalec zaradi kritike na račun svojega trenerja ni zaigral že od 4. maja. Pravočasno naj bi bil sicer nared Sergio Ramos, a tudi slednji na igrišče ni stopil od povratnega polfinalnega srečanja lige prvakov proti Borussii Dortmund. Za povrh sta izven pogona Marcelo in Alvaro Arbeloa.

Mourinho je zaradi vseh težav v obrambi že v soboto v ekipo vpoklical komaj 19-letnega Diega Llorenteja, a je po poškodbi Varaneja namesto mladeniča v igro raje poslal vezista Xabija Alonsa.

»Imamo alternative. Na položaju centralnega branilca imamo primerne zamenjave, kar je dobro. Seveda nam je žal, ker Varane ne bo mogel v petek nastopiti na tekmi, na kateri si želi zaigrati prav vsak, a iz tega ne gre delati drame, saj imamo rešitve,« je navijače kraljevega kluba pomeril Mourinho.