Tekma na stadionu Anoeta se je pričela po željah gostov, za kar sta z zgodnjima zadetkoma v 5. in 11. minuti poskrbela Sergio Ramos in Gareth Bale. Če se je zdelo, da bodo Madridčani, ki tokrat zaradi poškodbe niso mogli računati na svojega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, prišli do lahke zmage, se je na koncu izkazalo, da so galaktiki sklenili račun brez krčmarja.

Gostitelji so sprva odgovorili v 35. minuti z zadetkom Iniga Martieza in nato še šest minut kasneje , ko je za val navdušenja na tribunah poskrbel David Zurutuza. Po notah domačega moštva se je plesalo tudi v nadaljevanju. Moštvo trenerja Jokima Aperribayja je s pridom izkoristilo neodločnost baletnikov v obrambi in s še dvema zadetkoma v 65. (Zurutuza) in 75. minuti (Carlos Vela) vpisalo zasluženo zmago,

»Ekipa se je negativno odzvala na prav vse. Bilo je obupno, nismo igrali dobro. Ne smemo si dovoliti, da po vodstvu z 2:0 izgubimo srečanje. Na prsih nosimo zelo pomemben grb, zato ne smemo dajati takšnega zgleda. Poraz moramo sprejeti in se iz njega nekaj naučiti,« je bil po srečanju do svojih soigralcev neusmiljen kapetan Iker Casillas, z njim pa se je strinjal tudi Ancelotti, ki je za poraz okrivil neprimeren odnos njegovih varovancev na igrišču.

Barceloni tri točke zagotovil 19-letnik

So se pa z gostovanja zato bistveno bolj zadovoljni vrnili nogometaši Barcelone, ki so proti Vilareallu slavili z izidom 1:0. Dvoboj na El Madrigalu se je sicer dodobra razživel šele v zadnjih 20 minutah, krajšo pa so potegnili igralci rumene podmornice, ki so zadetek prejeli v 82. minuti.

Za Katalonce je iz neposredne bližine po podaji Lionela Messija zadel rezervist Sandro Ramirez, ki je pred tem v napadu zamenjal Pedra Rodrigueza. »Vesel sem tako zase kot za ekipo. Imeli smo premoč, ki smo jo znali unovčiti. Messijeva poteza je bila izvrstna, idealno mi je podal. Zmago smo si zaslužili,« veselja po doseženem golu in zmagi ni skrival 19-letni junak srečanja.