Madridski Real se na novo sezono zadnje dni pripravlja ZDA. Kraljevi klub onstran Atlantika sodeluje na pokalu prvakov (Champions cup), kjer se je prebil do finala, v katerem se bo v sredo zvečer pomeril s Chelseajem in nekdanjim trenerjem Josejem Mourinhem. Nekateri nogometaši v belih dresih bodo zato takrat gotovo še bolj motivirani kot sicer.

Med njimi bo sigurno tudi Casillas, ki ga je Mourinho lani posadil na klop, na vrnitev v začetno enajsterico pa je moral kapetan Reala več mesecev čakati vse do včeraj, ko je branil v prvem polčasu tekme proti Evertonu, ki jo je Real dobil z 2:1 in se uvrstil v finale turnirja. Z vrnitvijo Ikerja je bil zadovoljen tudi Sergio Ramos.

»Odlično se je odrezal. Čeprav zame ni nič novega, da ga vidim v golu, za nas vse pa je še vedno najboljši vratar na svetu in ima zato vso našo podporo in zaupanje. Je pa tako, da se za mesto v začetni enajsterici Reala vedno na vso moč bori kar nekaj igralcev in moramo priznati, da je Diego Lopez lani v vratih opravil dobro delo,« je po zmagi proti Evertonu dejal Ramos, ki uživa v delu pod vodstvom novega trenerja Carla Ancelottija, ki ga je že večkrat pohvalil.

»Pozabiti moramo na obdobje pod Mourinhem in se osredotočiti na tisto, kar od nas želi Ancelotti. Njegov sistem je nekoliko drugačen, iz vsakega od nas pa želi izvleči maksimum. Ima tudi drugačno nogometno filozofijo, saj naša igra sedaj bolj temelji na posesti žoge kot prej. Imamo izjemno talentirano moštvo in čim prej se moramo prilagoditi novemu sistemu igre,« pravi Ramos.

Pri Realu je letos v moštvu kar nekaj obetavnih mladih nogometašev, tudi tistih iz Realove nogometne šole. »Vedno je dobro, če se ekipi pridružijo mladi igralci, ki poznajo klub in se zavedajo, kaj pomeni nositi dres Reala. Če kdo tega ne ve, se tega tukaj hitro nauči. Pomembno je, da izkoristiš takšne priložnosti, ki se ti ponudijo le enkrat,« je mlajšim soigralcem sporočil Ramos.