»Namen današnje novinarske konference je, da vas obvestim, da po koncu aktualne sezone ne bom več član Barcelone. Klub je z mojo odločitvijo že seznanjen, skupaj pa smo se dogovorili, da bomo zadnji dve leti pogodbe razveljavili. Po zadnjih dveh operacijah, sem se na vso moč trudil vrniti na raven, ki jo zahtevam od sebe. To je tudi poglaviten razlog, da sem sprejel takšno odločitev,« je povedal Puyol, ki je bil kar deset let kapetan blaugrane, v zadnjem času pa se je spopadal s številnimi poškodbami.

»Za zdaj še ne vem, kaj bom počel po 30. juniju. Ampak nujno najprej potrebujem nekaj počitka. Vendar ne pred koncem sezone; zadnje tri mesece se bom boril na vso moč in pomagal ekipi doseči zastavljene cilje,« je še dejal steber obrambe v Barci, ki bo aprila dopolnil 36 let.

Puyol je od leta 1999 za Barcelono odigral 392 tekem in ji pomagal do treh naslovov v ligi prvakov in šestih naslovov španskega prvaka. Branilec pa ni edini nogometaš, ki bo poleti zapustil Barcelono, že nekaj časa je namreč znano, da bo kariero drugje nadaljeval tudi dolgoletni vratar Victor Valdes.