O pripravljenosti Maribora na prvo tekmo lige prvakov.

Igranje v ligi prvakov je velik privilegij za vse, torej igralce, naše vodstvo, navijače in klub. Strinjam se s trenerjem, ki pravi, da smo psihično in telesno pripravljeni na veliko tekmo. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da zmagamo in osvojimo tri točke. Dobro se zavedamo zahtevnosti preizkušnje, a ker bomo igrali doma, nam bo ob pomoči navijačev vsaj malce lažje.

O morebitnem podcenjevanju Maribora s strani igralcev Sportinga

Ne vem, kaj si igralci Sportinga mislijo o nogometaših Maribora. Tudi jaz ne razmišljam veliko o nasprotni ekipi, ampak le o naši. Vem le, da nas čaka zelo težka tekma.

O tem, da so imeli igralci v minulih dneh veliko obveznosti, ki so povezane z bliščem lige prvakov, tudi zunaj igrišča.

To je sestavni del našega posla. Vendarle gre za veliko in elitno klubsko tekmovanje v Evropi. Obveznosti niso motile našega ritma priprav. Imamo dovolj časa, da maksimalno zbrani, motivirani in pripravljeni dočakamo zahtevno tekmo. Kakovost vadbe je vseskozi na zelo visoki ravni, s čimer so se povečale naše možnosti za uspeh proti Sportingu.

O receptu za zmago.

Na vsaki tekmi igramo na zmago. Ne ukvarjam se s tem, kako bo igral Sporting, ampak me zanima, kako mora igrati Maribor, da uglednemu tekmecu vsili svoj slog igre, narekuje ritem in s tem kontrolira dogodke na igrišču. To bo tekma, v kateri bodo odločale malenkosti, lahko le ena super poteza ali napaka.

O najbolj nevarnih igralcih Sportinga.

Imajo kopico odličnih igralcev, ki so vrhunsko pripravljeni. Najbolj izstopa Nani, a imajo še celo plejado vrhunskih in izkušenih nogometašev.

O tem, da bo zaradi znanja portugalščine vedel, kaj se bodo igralci Sportinga pogovarjali.

Pozorno bom poslušal in vse skupaj skušal obrniti v naš prid. Naredil bom vse, kar znam, da bo razumevanje komunikacije med igralci Sportinga v pomoč mojim odličnim soigralcem.