Član tretjeligaša Stuttgarter Kickers se je pred tedni vrnil na nogometne zelenice na tekmi proti Ravensburgu, potem ko je v preteklosti prestal štiri operacije srca.

Engelbrecht se je julija lani med tekmo zgrudil na igrišču, po oživljanju pa so v bolnišnici ugotovili, da ima prirojeno srčno napako. Prestal je štiri operacije, vgradili so mu tudi spodbujevalnik, po več mesecih nabiranja kondicije pa se je 1. novembra spet pridružil soigralcem na treningih.

Nogometaš je v nedeljo zadel zmagoviti gol za 2:1 proti ekipi Wehen Wiesbaden. Med proslavljanjem zadetka je slekel dres, pod njim je nosil majico z napisom Nič ni nemogoče. "Zadetek je bil nekaj izjemnega. Nekaj posebnega je bilo in ne more se primerjati z mojo vrnitvijo na igrišče. Šele ko dosežeš gol, veš, da ti je uspelo," je bil po tekmi dobre volje Engelbrecht.

Trenutek sreče je bil za srčnega nogometaša še pomembnejši, ker je z golom poskrbel za prvo zmago svoje ekipe v zadnjih dveh mesecih. Zaradi zdravstvenih težav seveda ne igra celotnih tekem, na zadnji je tako v igro vstopil v 83. minuti. Med tekmo nosi tudi poseben prsni ščitnik na območju, kjer ima spodbujevalnik, zdravniki, ki sicer sprva niso bili najbolj navdušeni nad tem, da bo spet igral nogomet, pa zdaj vsak dan preverjajo podatke elektronske naprave.