Petinštiridesetletnik bo na klopi Azerbajdžana zamenjal nemškega selektorja Bertija Vogtsa, ki je brez službe ostal po visokem porazu proti Hrvaški (0:6) v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2016.

»Ne morem vam obljubiti, da bomo premagali Hrvaško ali Italijo, vendar pa bom dal vse od sebe, da v kvalifikacijah dosežemo kar najboljši rezultat. Izkušenim igralcem se ne nameravam odreči, vendar pa je še nekaj nogometašev, ki imajo potencial za reprezentanco in jih bom v naslednjih mesecih tudi podrobno spremljal,« je na novinarski konferenci v Bakuju dejal nekdanji igralec zagrebškega Dinama, Crvene zvezde, madridskega Reala, Barcelone in tudi ljubljanske Olimpije.

Član izvršnega odbora nogometne zveze Azerbajdžana Iskanda Javadov je sicer razkril, da bo Prosinečki na leto zaslužil kar 1,2 milijona dolarjev, ob tem pa še dodal: »Naš glavni cilje je uspeti v naslednjem kvalifikacijskem ciklusu.«

V Nemčiji rojeni Prosinečki bo tako imel na voljo več kot dovolj časa, da s svojimi bogatimi izkušnjami povprečno reprezentanco Azerbajdžana, ki je v skupini H po štirih odigranih kvalifikacijskih tekmah še brez osvojene točke, dvigne na nekoliko višjo raven.