Ronaldo naj bi bil veliko bližje odhodu iz španske prestolnice kot pa podpisu nove pogodbe, trdijo pri Asu, obenem pa navajajo, da Portugalec ne misli več igrati zlobneža v španskem nogometu. Medtem ko pri Barceloni zelo dobro skrbijo za javno podobo svojega prvega zvezdnika Lionela Messija, je pri kraljevem klubu povsem drugače.

Vse prevečkrat se namreč dogaja, da je trener Reala Jose Mourinho edini, ki Ronaldu ob blatenju njegovega imena stopi v bran. To naj bi bilo še kako očitno ob zadnjem incidentu na prvenstveni tekmi Madridčanov proti Levanteju, ko je branilec David Navarro Ronaldu razbil arkado. Namesto da bi v klub obsodili grob prekršek, so raje obvarovali ugled njihovega branilca Pepeja, ki se je po tekmi menda obnašal neprimerno.

Najdražjega nogometaša na svetu naj bi pošteno prizadelo tudi dejstvo, da je na torkovi podelitvi nagrad najboljšim igralcem španske lige v pretekli sezoni kljub doseženim 46 zadetkom ostal praznih rok.

Z lističem prelepil Realov grb

Da govorice morda le niso iz trte izvite, dokazuje tudi nogometašev sinočnji prihod v hotel, kamor se je pred današnjo tekmo proti Athleticu Bilbau napotila Realova ekipa. Fotografi so namreč v svoje objektive ujeli, kako ima Ronaldo čez grb klubske trenirke prelepljen listič z njegovo številko sedem.

City, PSG, morda celo United

V kolikor bo v bližnji prihodnosti zares prišlo do Ronaldovega odhoda, pa pri Asu ugotavljajo, da si ga prav veliko klubov ne more privoščiti. Glavna kandidata za njegov podpis bi tako lahko bila le Paris Saint-Germain in Manchester City. Prav lastnik angleškega prvaka šejk Mansour ben Zajed Al-Nahjane naj bi si 27-letnika že dolgo želel in bi bil zanj pripravljen plačati tudi rekordnih 200 milijonov evrov. Vse skupaj pa bi postalo še toliko bolj zanimivo, če sinje modrim uspe v klub zvabiti tudi nekdanjega trenerja Barcelone Josepa Guardiolo.

Pri španskem dnevniku ne izključujejo niti Ronaldove vnovične vrnitve v Manchester United, kjer je preživel šest sezon. Čeprav rdeči vragi nimajo dovolj denarja za njegov nakup, bi jim lahko pri tem na pomoč priskočil njihov sponzor Nike, s katerim ima pogodbo sklenjeno tudi Ronaldo. Slednjega bi lahko na Old Trafford privabil tudi trener Alex Ferguson, na katerega ima nogometaš zelo lepe spomine.

»Je fantastična oseba. Naučil me je veliko stvari. Že nekajkrat sem dejal, da mi je kot oče. Resnično ga pogrešam in njegov odnos z njim,« je pred kratkim o škotskem strategu dejal Ronaldo, ki je že na začetku sezone po koncu tekme proti Granadi novinarjem potožil, da je v Madridu nesrečen.