Evropski klubski prvak že čuti posledice napornega tekmovalnega ritma, saj seznam poškodovanih igralcev postaja vse daljši. Potem ko sta morala na bolniški dopust Luka Modrić in Sami Khedira, se je pretekli konec tedna na prvenstveni tekmi proti Celti iz Viga poškodoval tudi James Rodriguez.

Poškodbe nogometnih zvezdnikov so se pripetile ob sila neugodnem času, saj moštvo že prihodnji teden čaka nastop na svetovnem klubskem prvenstvu v Maroku. Prvo tekmo bodo Madridčani odigrali v torek, ko se bodo v polfinalu pomerili proti zmagovalcu dvoboja Cruz Azul - Western Sydney Wanderers.

»Veselimo se nastopa na prvenstvu. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo na naslednjih tekmah, ima Real za sabo izjemno leto, ki pa ga želi zaključiti uspešno,« je na današnji novinarski konferenci dejal Ancelotti in dodal, da od poškodovanih utegne v Maroku nastopiti zgolj kolumbijski ostrostrelec Rodriguez, a le v kolikor ekipa zaigra v finalu.

»James ima manjše težave, vendar se trudimo, da bi se vrnil za zaključno tekmo svetovnega klubskega prvenstva. Danes je že začel trenirati, zato se nadejamo, da se bo prvemu moštvu lahko priključil že naslednji četrtek.«

Finale svetovnega prvenstva bo odigrano v soboto, 20. decembra. V primeru, da beli balet izgubi polfinalno tekmo pa bo srečanje za tretje mesto odigral na isti dan, vendar nekaj ur pred velikim finalom.