Rapid, 32-kratni avstrijski prvak, je na stadionu Gerharda Hanappija, ki sprejme 18.500 gledalcev, igral zadnjih 37 let. Od leta 2016 pa bodo Dunajčani svoje tekmece gostili na novem objektu Allianz Stadion, ki bo imel 22.000 sedežev. Slovo od dosedanjega stadiona bo potekalo v soboto, ko bodo na svoj račun prišli tudi navijači kluba.

V klubu so se odločili za nekoliko nevsakdanjo potezo, saj so navijače povabili, da pridejo in pomagajo razdejati stadion. Lahko bodo odstranjevali sedeže, krušili stene, rezali mrežo gola ter razparali travnato površino. Dele stadiona bodo nato lahko odnesli domov za spomin.

Navijači bodo na sobotni »uničevalni zabavi« za spominke plačali 19,77 evra (stadion je bil zgrajen leta 1977) ali 18,99 evra (leta 1899 pa je bil ustanovljen klub), za kar bodo dobili sedež ali del golove mreže. Za 5 evrov pa si bodo lahko kupili kos travnate igralne površine.

Iz kluba so v vabilu navijačem zapisali: »Pridite in imeli boste priložnost, da si naberete nepozabne spominke iz našega častitljivega doma. Na voljo vam bodo štiri različne vrste spominkov, od stadionskih sedežev, kvadratni kos trave z igrišča, kos stene ali del mreže z gola. Mi bomo priskrbeli vse potrebno orodje, seveda pa bo poskrbljeno tudi za vse varnostne ukrepe in dogajanje bodo nadzorovali tudi naši zaposleni.«

Rapid bo do izgradnje novega stadiona svoje domače tekme odslej igral na avstrijskem nacionalnem stadionu na Dunaju, stadionu Ernsta Happela.