O tem, kako nezanesljiva služba je posel nogometnega trenerja, se je lahko Mackay prepričal v zadnjih dneh. Pred kratkim je namreč dobil zagotovilo vodilnih v klubu, da ostaja v službi, čeprav je kontroverzni lastnik Malezijec Vincent Tan kar prek elektronske pošte zahteval od njega, da naj odstopi ali pa ga bodo odpustili. Kot je Mackay pojasnil otoškim medijem, se je pozneje zaman skušal pogovoriti z lastnikom, danes pa ga je pričakalo sporočilo izvršnega odbora kluba, da so ga razrešili z delovnega mesta in da bodo novega trenerja imenovali v kratkem.

Mackay je ekipo iz Cardiffa popeljal do finala ligaškega pokala leta 2012, po lanski sezoni pa si je z naslovom prvaka v drugi ligi odprl napredovanje med najboljše v Angliji.

Med glavnimi kandidati za njegovega naslednika na Otoku vidijo nekdanjega nogometaša Manchester Uniteda Oleja Gunnarja Solskjaerja, ki je doma na Norveškem z Moldejem že osvojil dva naslova prvaka.

Trenerja odpustili tudi pri Hannovru

Nemški nogometni prvoligaš Hannover je danes sporočil, da Mirko Slomka ni več njegov trener. Odločitev o tem so sprejeli po sestanku upravnega odbora, predsednika in direktorja kluba, trenerja pa so o spremembi delovnega razmerja obvestili kar v Abu Dabi, kjer 46-letni Slomka preživlja dopust.

"Odločitev ni bila lahka, a smo po posvetu prišli da spoznanja, da klub potrebuje spremembo," je konec sodelovanja s trenerjem Slomko pospremil športni direktor Dirk Dufner. Hannover je po polovici sezone v nemški bundesligi na 13. mestu.

Nekdanji trener Schalkeja Slomka je vodenje ekipe iz Hannovra prevzel leta 2010 in ga rešil pred izpadom v drugo ligo, v naslednji sezoni pa je s četrtim mestom v bundesligi dosegel največji uspeh v klubski zgodovini in se obenem uvrstil v evropsko ligo.

Slomka bi po pogodbi sicer moral ostati v Hannovru še do leta 2016, po poročanju nekaterih nemških medijev pa mu bo moral klub zaradi predčasne prekinitve delovnega razmerja plačati visoko odškodnino.

V bundesligi so v tej sezoni pred Slomko službo izgubili že trije trenerji: Bruno Labbadia (Stuttgart), Thorsten Fink (Hamburg) in Michael Wiesinger (Nürnberg).