Bayernovega vezista Riberyja in Realovega napadalca Benzemaja francoske oblasti že dve leti preiskujejo, saj naj bi leta 2008 in 2009 takrat še mladoletnemu dekletu Zahii Dehar plačala za spolne usluge. Kot poročajo francoski mediji, se današnjega sojenja, ki bo predvidoma zaključeno do 26. junija, sodba pa bo podana še nekoliko kasneje, ne bo udeležil nobeden izmed nogometašev.

V kolikor bosta nogometna zvezdnika spoznana za kriva, jima zaradi škandala, ki je izbruhnil pred mundialom leta 2010 in tako še dodatno omadeževal že tako načet ugled francoske izbrane vrste, grozi do tri leta zapora in denarna kazen v višini do 45 tisoč evrov.

Sodišče zavrnilo predlog tožilcev

Francoski tožilci so sicer zaprosili, da se primer opusti, saj menijo, da nogometaša nista vedela, da je bila Deharjeva takrat še mladoletna. Francoski pravni sistem namreč omogoča, da državni tožilci pri vodenju preiskave imenujejo neodvisnega sodnika, med samo preiskavo pa se lahko premislijo in predlagajo opustitev primera. Vendar pa lahko sodniki njihov predlog zavrnejo in vseeno zahtevajo sojenje, kar se je pripetilo v primeru obeh nogometašev.

Kot še pišejo francoski mediji, se je Deharjeva, danes modna muza modnega oblikovalca Karla Lagerfelda, s prostitucijo začela ukvarjati pri svojih 15 oziroma 16 letih, a je strankam zatrjevala, da je polnoletna. Po njenih besedah je v Riberyjevem primeru leta 2009 odletela na njegovo rojstnodnevno zabavo v München, kjer ji je nogometaš kasneje za spolne usluge menda plačal 700 evrov.

Ribery jo pozna, Benzema se z njo ni nikoli srečal

Igralec Bayerna je priznal, da se je z dekletom alžirskega porekla srečal, a ni vedel, da je mladoletno in da se ukvarja s prostitucijo. Prav tako trdi, da ji je plačal 200 evrov, a le za vožnjo s taksijem do letališča. V nogometaševo nedolžnost je prepričana tudi Riberyjev odvetnik Carlo-Alberto Brusa.

»Po francoskih zakonih ni prepovedano imeti spolnih odnosov in za to celo plačati. Dovoljeno ni le početje tega z mladoletno osebo. Ko dekle po Evropi samo potuje z letalom, verjetno niti za sekundo ne pomislite, da je mladoletno,« je za Reuters dejal Brusa.

Da se je z Daharjevo kdajkoli srečal, pa zanika Benzema. Slednji naj bi imel z 21-letnico spolne odnose pred petimi leti v enem izmed pariških hotelov, za njene usluge pa je menda odštel 500 evrov.