Ne vedoč, s kom se je zapletel, je Bernardo na večerjo povabil dekle mafijca Daiane Rodrigues, sprva prijetna izkušnja pa se je kmalu prelevila v nočno moro. Novica je hitro prišla na ušesa zloglasnemu brazilskemu preprodajalcu drog Marcelu Santosu , ki je dvojico s svojimi pajdaši ugrabil, ju mučil in pretepel.

Kot je v petek poročal časnik O Globo, so 22-letnika mučili z električnimi šoki in udarci v glavo, medtem ko so dekle ustrelili v nogo. Kljub temu je tamkajšnja policija sporočila, da mučenca nista utrpela hujših poškodb. Zaradi strahu je Bernardo v petek že zbežal iz mesta, Rodriguesova pa možem postave ni želela dajati podrobnosti travmatične izkušnje.

Na novico so se že odzvali pri Vascu da Gami in nogometašu ponudili pomoč. »Pogovorili smo se z Bernardom, naša glavna skrb pa je, da mu stojimo ob strani. Seveda se klub ne želi vmešavati v zasebne zadeve igralcev, vendar bo Bernardo vsekakor deležen naše moralne in pravne pomoči, saj je član naše družine,“« je izjavil športni direktor kluba Rene Simoes.