Brazilski napadalec s španskim potnim listom je letos v izvrstni formi in je eden glavnih adutov čete Diega Simeoneja, ki je skoraj neustavljiva in se bo v zadnjih dveh tekmah sezone borila za naslov španskega in evropskega prvaka. Diego Costa je denimo v španskem prvenstvu na 34 tekmah dosegel 27 golov in se skoraj do zadnjega kroga boril za naslov najboljšega strelca lige s Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem, nič manj učinkovit pa ni bil niti v ligi prvakov, kjer je z osmimi goli na osmih tekmah veliko pripomogel k uvrstitvi Atletica v finale.

Daleč najboljša sezona v karieri je Costo seveda postavila na spisek želja številnih evropskih velikanov, največ zanimanja pa že več tednov kaže londonski Chelsea. Trener Londončanov Jose Mourinho je že davno dal vedeti, da v svojem moštvu najbolj pogreša pravega napadalca in da bo poleti njegov prvi cilj, da ekipo okrepi z zvenečim imenom v konici napada. Ker United ne želi prodati Wayna Rooneyja, Liverpoolov Luis Suarez je predrag in bo verjetno odšel v Real ali nikamor, Edinson Cavani pa bo ostal pri PSG, je Mourinhu od klasičnih napadalcev, ki se mu zdijo primerni za nakup, praktično ostal le še Costa, zato Portugalec ne izgublja časa in se še pred koncem aktualne sezone na vso moč trudi izpeljati prestop.

Sky Sports je sinoči objavil vest, da je prestop Coste v London sedaj dokončno dogovorjen, uradno pa bo verjetno potrjen šele v začetku junija, ko bo Atletico že odigral oba finala, prvenstvenega in v ligi prvakov. Odškodnina za Costo naj bi znašala 32 milijonov funtov (slabih 40 milijonov evrov).

Chelsea je imel v zanj že končani sezoni, ki jo je sklenil na tretjem mestu v prvenstvu in v polfinalu lige prvakov, kar precej težav z napadalci in učinkovitostjo. V premierligi je denimo Chelsea dosegel 71 zadetkov, kar je precej manj od Liverpoola (101) in Manchester Cityja (102), ki sta končala pred njim, prvi strelec ekipe pa je bil s 14 goli ofenzivni vezist Eden Hazard, ki je edini presegel mejo 10 golov. Napadalci Samuel Eto'o, Fernando Torres in Demba Ba pa so skupaj dosegli vsega 19 zadetkov, zato res ni presenetljivo, da je Mourinho moštvo začel krepiti v napadu.