Ravno od forme in predstav Ronalda naj bi bilo tudi letos pri Realu največ odvisno, saj bo Portugalec brez dvoma tudi za Ancelottija predstavljal glavno orožje na igrišču. Da bi utegnila biti pred njim in kraljevim klubom uspešna sezona, je Ronaldo nakazal že včeraj, ko je na prvi tekmi sezone proti angleškemu drugoligašu Bournemouthu dosegel prva gola na tekmi in Real popeljal do zmage s 6:0.

Z »dvojčkom« je Ronaldo dobro krenil v peto leto pri Realu in proti izjemnemu dosežku, ki si ga je zadal za cilj letošnje sezone. Portugalski zvezdnik bi namreč v sezoni 2013/14 rad dosegel 70 zadetkov, s čimer bi presegel svojo najboljšo sezono do sedaj (2011/12), ko je zadel 67-krat, od tega sedemkrat na pripravljalnih tekmah pred sezono.

V zanj rekordni sezoni 2011/12 je Ronaldo nastopil na osmih pripravljalnih tekmah in zadel sedemkrat, nato pa odlično formo obdržal skozi vso sezono, v kateri je popravil vse svoje strelske rekorde. Za primerjavo, v preostalih pripravljalnih obdobjih je bil precej manj uspešen, saj je leta 2009 na devetih tekmah zadel trikrat, leta 2010 je na petih tekmah dosegel le en gol, lani pa je na štirih tekmah zadel dvakrat.

Glede na to, da je imel letos Ronaldo prosto poletje brez reprezentančnih obveznosti, bo verjetno igral na večini pripravljalnih tekem Reala in zabil kar nekaj golov, kar naj bi mu še bolj dvignilo samozavest in ga zmotiviralo k še eni izjemni sezoni. Nad njegovo zavzetostjo pri treningih in nenehno željo po napredku pa je po poročanju Marce navdušen tudi Ancelotti, ki je že pozval mlajše nogometaše, ki v teh dneh prisostvujejo treningom Reala, da se zgledujejo ravno po Ronaldu in naj jim služi kot primer pravega profesionalca.