Willian bo kariero resda nadaljeval v Londonu, a ne pri Tottenhamu, temveč pri mestnem tekmecu Chelseaju, saj je klub, ki ga od letošnje sezone vodi Jose Mourinho, na svoji uradni spletni strani sporočil, da je bil dosežen dogovor z Anžijem o višini odškodnine (35 milijonov evrov), z nogometašem pa so se uspeli dogovoriti o finančnih podrobnostih pogodbe.

Ravno pri plačilu nogometaša pa se je zapletlo pri prestopu v Tottenham, saj mu pri klubu z White Hart Lanea niso želeli ugoditi v želji po povišanju dosedanje plače, ki jo je imel pri Anžiju (75 tisoč evrov na teden). Prestop je tako padel v vodo, nogometašev zastopnik pa ga je nato nemudoma ponudil ostalim zainteresiranim klubom in Chelsea ni izgubljal časa, da Brazilca zvabi v svoje vrste. Povišica ne ravno pretirano visoke plače seveda ni bil problem.

Do izvedbe prestopa k Chelseaju sedaj Williana loči le pridobitev delovnega dovoljenja, ki naj bi ga dobil v sredo.

Angleški mediji pa poročajo tudi, da bi Willianu utegnil v kratkem slediti tudi Samuel Eto'o, ki bo prav tako zapustil Anži. Kamerunec je v zadnjem času že nakazal, da bi z veseljem ponovno združil moči z Mourinhem, s katerim je leta 2010 pri Interju osvojil trojno krono. Tudi Portugalec pa je že komentiral, da se igralca, kot je Eto'o ne bi branil, a vseeno je prioriteta Chelseaja še vedno Wayne Rooney, če pa rdeči vragi angleškega reprezentanta do konca prestopnega roka ne bodo želeli prodati rivalu iz Londona, bo najbrž Mourinho hitro ukrepal in pripeljal Eto'oja.