Sodišče je predsednika nogometnega kluba spoznalo za krivega finančne goljufije, ko je kot odvetnik poskrbel za lažna dovoljenja za bivanje in izdajal račune za navidezno prebivanje v mondenem delu Marbelle, več milijonov evrov na ta način prigoljufanega davčnega denarja pa je pospravil v svoj žep.

Z izrekom kazni del Nidu se je v Španiji končala zgodba, ki so ji nadeli ime Marbella - evropska prestolnica korupcije. Leta 2004, ko je prihajalo do nepravilnosti pri poslovanju odvetnika del Nida, je bil župan mesta Jesus Gil, nekdanji predsednik madridskega Atletica. Po njegovi smrti je župansko mesto prevzel Julian Munoz, tudi njemu pa je sodišče izreklo sedem let zaporne kazni zaradi vpletenosti v davčno goljufijo.

Del Nidu in Munozu je sodišče že na prvi stopnji pred dvema letoma izreklo sedemletno zaporno kazen, a je prvi kljub temu ostal na predsedniškem mestu kluba, ki je v letih 2006 in 2007 osvojil evropski pokal Uefa. Sevilla pa zdaj še ni sporočila, kdo ga bo po danes izrečeni kazni zamenjal na predsedniškem mestu.