Inter je tudi letošnjo sezono razočaral svoje privržence, saj je daleč od boja za naslov italijanskega prvaka, vse bolj pa je jasno, da bodo črno-modri lahko zadovoljni že, če si bodo uspeli izboriti peto mesto, ki zagotavlja igranje v evropski ligi, saj za tretjim mestom in ligo prvakov zaostajajo že velikih 11 točk.

Novi lastnik in predsednik kluba Erick Trohir pa kljub slabim predstavam v prvem delu sezone v zimskem roku ni želel na silo kupovati okrepitev in se je odločil, da bo raje počakal do poletja, v tem času pa poskušal najprej najti rešitev za številne odvečne igralce, za katere v prihodnosti pri Interju ne bo več prostora.

Kot prva okrepitev za prihodnjo sezono pa je danes tudi uradno vendarle postal dosedanji kapetan rdečih vragov, 32-letni Nemanja Vidić, ki bo v Milano poleti prišel kot prost igralec. Dolžina pogodbe med srbskim branilcem in Interjem še ni znana, italijanski mediji pa namigujejo, da naj bi šlo za triletno sodelovanje, Vidić pa naj bi na sezono zaslužil 2,8 milijona evrov.

»Vidić je nogometaš najvišjega svetovnega razreda. Sem izredno vesel, da nam je uspelo skleniti ta dogovor in ga pripeljati v Milano. Je eden od najboljših branilcev na svetu, njegove kvalitete, bogate izkušnje tudi na mednarodnem področju ter karizma pa bodo velika pridobitev za našo ekipo in pomoč pri prodoru na sceno mlajšim igralcem. Vidić bo dodana vrednost kluba in bo del mozaika velikega Interja, ki ga želimo zgraditi. Ob tem bi se rad zahvalil Manchester Unitedu, Vidiću in njegovim zastopnikom za profesionalen odnos in sodelovanje, ki so ga pokazali v času pogajanj,« je danes za uradno spletno stran Interja povedal Trohir.

Nakup Vidića je le prvi korak k temeljiti prenovi Interjeve obrambe, Milančani pa so v zadnjem času že pokazali interes tudi za nakup njegovega soigralca Patrica Evraja ter branilca Arsenala Bacaryja Sagnaja.