Bale je sinoči, ko se je Tottenham na prvi tekmi četrtfinala evropske lige (2:2) meril z Baslom, predčasno zapustil igrišče. Valižan je igrišče zapustil na nosilih, sprva pa je kazalo, da si je 23-letnik huje poškodoval gleženj, vendar pa so ocene o njegovem zdravstvenem stanju precej vzpodbudne.

Trener londonskega kluba je namreč dejal, da poškodba vendarle ni tako huda, kot je sprva kazalo. "Obstaja precej velika verjetnost, da bo pripravljen že za tekmo z Manchester Cityjem, tako da bo v najboljšem scenariju izpustil le dve tekmi. Zvil si je gleženj, v tistem trenutku je bilo vse še toliko grozovitejše, saj je takšna poškodba zelo boleča, vendar pa poškodba le ni tako huda."

Bale je trenutno najbolj vroč igralec Tottenhama, zabil je 17 golov in je pripomogel k trenutnemu tretjemu mestu Londončanov na prvenstveni lestvici.

Handanovićev soigralec Palacio bo počival mesec dni

Po Diegu Militu je italijanski nogometni prvoligaš iz lombardijske prestolnice Inter ostal tudi brez njegovega rojaka Argentinca Rodriga Palacia, ki si je na treningu poškodoval stegensko mišico na levi nogi. Zaradi poškodbe pa bo najverjetneje izven pogona mesec dni.

Palacio je bil z 12 zadetki ob odsotnosti Milita prvi strelec Interja v tej sezoni. Inter je trenutno peti na prvenstveni lestvici ter sedem točk oddaljen od tretjega mesta, ki še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov. Na tretjem mestu razpredelnice je trenutno Interjev mestni tekmec Milano.