Luka Koper – Celje (danes ob 17. uri): Prošnja Kopra na NZS, da tekme poleti ne bi začenjal pred 19. uro, ni bila uslišana, ampak so se morali podrediti komercialnim interesom, ki jih narekuje televizija. Koprčani so z dvema zmagama v gosteh uspešno začeli nastope na domači sceni, medtem ko so v Evropi naivno izpadali. To bo tekma dveh slogov. Koprčani so obrambno naravnani, zato v ospredje ne pride eden najbolj talentiranih napadalcev Matej Puško, ki je že pakiral kovček za selitev na posodo v splitski Hajduk, a za zdaj od posla ni bilo nič. Celjani s svojim dirkaškim slogom zapuščajo dober umetniški vtis, a obenem kažejo izredno veliko naivnosti. Naš tip: 0.

Rudar – Domžale (danes ob 20. uri): Domžale so hit tekmovanja s polnim izkupičkom in edina ekipa v ligi, ki še ni prejela gola. Obenem so polni lastne samohvale, ko svoje mladoletne igralce prodajajo v tujino, namesto da bi jih do konca izbrusili v vrhunske igralce, kar je bil model šampionske Gorice v časih trenerja Pavla Pinnija. Namesto njih kupujejo mladince z območja nekdanje skupne države ter izkušenejše z vseh vetrov, kar vzbuja sume, da so ujetniki menedžerskih lobijev. Ker Velenjčani po cunamiju z odhodi igralcev počasi spet prehajajo k svojemu prepoznavnemu slogu nogometa z veliko kombinatorike, bodo pravi test, kakšna je realna slika zasedbe Domžal, ki jo vodi ambiciozni trener Luka Elsner. Naš tip: 1.

Maribor – Gorica (danes ob 20.05): Glede na trenutno zasedbo Gorice, ki se bo z italijanskim igralci izpopolnila šele do konca avgusta, Mariborčane čakata dve dobri tekmi za trening pred novimi evropskimi bitkami. Drevi za točke, v sredo v Novi Gorici še superpokal. Naš tip: 1.

Kalcer Radomlje – Olimpija (jutri ob 18. uri v Domžalah): Radomlje so imele na začetku prvenstva za tekmece najboljše tri ekipe iz lanske sezone. Novinec v nasprotju s pričakovanji ni tekmec za popravljanje razlike v golih. Vse tri dvoboje so izgubili z zadetkom razlike in vse večja je možnost, da bodo po zakonu verjetnosti osvojili tudi prvo točko. Olimpija je v veliki prednosti pred tekmeci, saj je imela dva tedna več časa za priprave od konkurence. Čeprav je stari in novi športni direktor Mile Ačimović ob predstavitvi dejal, da še niso znane nove okrepitve, se je naslednji dan v tujem športnem dnevniku, katerega sodelavec je tudi tiskovni predstavnik kluba, pojavila novica, da je nova okrepitev hrvaški štoper Hrvoje Spahija iz Šibenika. Naš tip: 2.

Krka – Zavrč (jutri ob 18. uri): Novo mesto in Zavrč sta priljubljena cilja za hrvaške nogometaše. V Krki jih je osem, v Zavrču trinajst, kar pomeni, da so v večini. Krka je tipična domača ekipa, medtem ko je Zavrč, katerega delovanje je odvisno od muhavosti potez glavnih plačnikov, bratov Vuk, osvojil popoln plen na obeh gostovanjih. Naš tip: 0.