Portugalec, ki je bil najboljši že v letih 2008 in 2013, je včeraj še tretjič prejel zlato žogo. Poleg Ronalda sta bila v ožjem izboru za prestižno nagrado še Lionel Messi in Manuel Neuer, Realov as pa je slavil prepričljivo in pričakovano zmago, saj je s strani reprezentančnih kapetanov, selektorjev in izbranih športnih novinarjev prejel 37,66 odstotka glasov, Messi jih je dobil 15,76, Neuer pa 15,72.

S tremi zlatimi žogami se je Ronaldo izenačil z Johanom Cruyffom, Michelom Platinijem in Marcom van Bastnom, uspešnejši od njih pa je le Messi, ki je bil najboljši štirikrat zapored od leta 2009 do 2012. Ne preseneča, da je bil ambiciozni Ronaldo kmalu po prejeti nagradi z mislimi že pri osvajanju naslednje, s katero bi ujel velikega rivala, s katerim sta zaznamovala zadnje obdobje nogometa in sta za mnoge najboljša vseh časov.

Želi ujeti Messija in osvojiti še veliko lovorik in nagrad

»Današnji večer bo zame ostal nepozaben, a tu se ne bom ustavil. Želim ujeti Messija. Že osmič sem bil v finalu izbora, kjer sva vedno jaz in Messi ter še nekdo tretji. Nikoli ne moreš biti prepričan v končni izid, a tudi tokrat sem imel dober občutek, da bi lahko zmagal. Mislim, da sem si zlato žogo povsem zaslužil, tako kot bi si jo tudi Messi. Vsi trije smo si jo zaslužili,« je z nagrado v roki za Marco razlagal Ronaldo.

Portugalec je poln motiva že usmerjen v nove cilje in si želi, da bi bilo tudi leto 2015 zanj podobno uspešno kot lansko. »Ko dobiš to nagrado, te prevzamejo takšna in drugačna čustva. Imel jo bom za motivacijo za trdo delo tudi v prihodnje, da bi lahko osvojil še več individualnih in ekipnih lovorik. Pred menoj je že nov izziv. Leto 2015 se je že začelo in nove lovorike čakajo, da se jih osvoji. Gremo malo po malo, tekmo za tekmo, potem pa bomo videli, če bomo ponovno tako uspešni kot lani. Sem zelo ambiciozen in si vedno želim osvojiti še več, zato tudi vedno trdo delam, da bi bil še boljši. Najtežje je biti konsistenten in ves čas trdo delati, delati in delati. Sem zelo vesel za današnjo nagrado, gre za še en fantastičen trenutek v moji karieri. Želim pa si osvojiti še več,« je pogovor za madridski športni dnevnik zaključil Ronaldo.

Messi še enkrat zatrdil, da ne razmišlja o odhodu iz Barcelone

Če Ronaldo razmišlja o tem, kako bi osvojil novo zlato žogo in ujel Messija, pa se mora Argentinec v zadnjih dneh in tednih precej več ukvarjati z govoricami v medijih, ki namigujejo na skrhane odnose med njim in trenerjem Luisom Enriquejem, že nekaj časa pa se govori tudi o tem, da bo poleti zapustil Barcelono. Včeraj je ponovno vse zanikal.

»To je že kar malo utrujajoče, da moram vsako svojo besedo dodatno pojasnjevati. Pogosto ravno zato ne komentiram ničesar v medijih, ker se moje besede vedno obrne in spremeni v kontroverzne. Še enkrat povem, da ne razmišljam o menjavi kluba. Niti malo. Takrat sem izjavil le, da v nogometu nikoli ne veš, kaj bo prinesla prihodnost, to je vse. Lansko leto v Barceloni je bilo zame res zelo težko, tako po osebni kot profesionalni plati, a delamo na tem, da bi v tem letu stvari obrnili na bolje. Glede domnevnega spora z Enriquejem pa je vse izmišljeno, saj imava povsem dober odnos. Takšnega kot ima z vsemi ostalimi nogometaši v naši slačilnici – normalen odnos med trenerjem in igralcem,« je novinarjem v Zürichu po Fifini prireditvi povedal Messi.