Nemci so brez kapetana ostali, potem ko je po svetovnem prvenstvu v Braziliji reprezentančno kariero sklenil Philipp Lahm. Kdo v reprezentanci bo prevzel vlogo Bayernovega branilca je bilo nejasno vse do danes, ko je Löw v Düsseldorfu vlogo kapetana dodelil Lahmovemu klubskemu soigralcu Bastianu Schweinsteigerju.

Nemški selektor je Schweinsteigerja opisal kot igralca z izjemnimi izkušnjami in s katerim skupaj sodelujeta že deset let. Po mnenju Löwa Schweinsteigerja krasijo zelo dobre komunikacijske sposobnosti, dobro pa se razume tudi z ostalimi reprezentanti.

»Ko smo ga rabili, nam je bil vedno na razpolago. Je vreden naslednik Phillipa Lahma,« je novinarjem svojo odločitev obrazložil selektor in dodal, da bo Schweinsteiger kapetanski trak nosil vsaj naslednji dve leti.

Za Löwa je bila današnja novinarska konferenca prva po julijski zmagi na mundialu v Braziliji. Štiriinpetdesetletnik, ki nemško izbrano vrsto vodi že vse od leta 2006, je sicer še zatrdil, da bo tudi v prihodnje ostal na čelu reprezentanca. »Sem enako motiviran kot prvi dan, ko sem se pridružil Nemški nogometni zvezi.«