Največ pozornosti bo bržčas požel obračun med letos sijajnim Bayernom in v zadnjih letih izjemno Barcelono. Tekmeca sta se nazadnje srečala leta 2009, ko so Katalonci v četrtfinalu Bavarce izločili s skupnim izidom 5:1 (4:0, 1:1) in se veselili naslova v ligi prvakov.

»Barcelona je merilo zame in za preostanek Evrope. V zadnjih letih ni nihče osvojil lige prvakov tolikokrat kot prav Barcelona. Trenutno so najboljša ekipa v Evropi, s sijajnim potencialom v napadu. Z njimi smo igrali leta 2009 in prejeli pravo lekcijo. Še zelo dobro se spominjam teh tekem, saj sem jih gledal s težkim srcem. Vendarle je to sijajna priložnost, da dokažemo, kako zelo smo od takrat napredovali,« je po žrebu ocenil predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Barcelona proti Bayernu ne bo favorit

Prvič po dolgem času Barcelona zaradi vseh težav v zadnjem času ni favorit za osvojitev lige prvakov. Blaugrana se v zadnjih mesecih sooča s hudo krizo. Poleg poškodb, ki jo pestijo zlasti v obrambi, je zaskrbljujoče tudi zdravstveno stanje Lioela Messija, ki pa naj bi bil do tekme z Bayernom že nared. Naporen tekmovalni ritem je terjal svoj davek, saj je utrujenost nekaterih igralcev še kako očitna. Xavi Hernandez tako igra le še na pomembnejših tekmah, medtem ko je na sredini tekmi proti PSG izjemno zanesljivi Sergio Busquets izgubil kar šest žog.

Vseeno športni direktor Andoni Zubizaretta upa, da bo ekipa pravočasno našla staro tekmovalno formo. »Bayern je izvrstna ekipa, izvrsten klub. Skušali bomo igrati našo igro, a to bo spopad dveh različnih nogometnih stilov. Upam, da bomo kmalu spet igrali tako kot želimo in zaigrali na Wembleyju, ki je čaroben kraj za nas.«

Tekmeca bosta prvo tekmo odigrala 23. aprila, povratno v Barceloni pa 1. maja.

Pri Borussi zadovoljni, ker so se izognili Bayernu

Drugi obračun med Borussio Dortmund in madridskim Realom so si gledalci v letošnji sezoni imeli že priložnost ogledati, saj sta se moštvi srečali v skupinskem delu. Prva tekma v Dortmundu se je končala z zmago Nemcev z 2:1, druga v španski prestolnici pa ni ponudila zmagovalca (2:2).

»Mislim, da se nas zaradi tega , kar se je zgodilo v skupinskem delu, Real ne bo bal. Spoštoval nas bo, tako kot mi spoštujemo njega. Z žrebom smo zadovoljni, vendar ne zaradi tega, ker bi bil nasprotnik lahek, temveč ker smo si želeli mednarodno srečanje in ne domač obračun z Bayernom,« je ocenil generalni direktor Borussie Hans-Joachim Watzke.

Beli balet je po slabih predstavah v prvem delu sezone v nadaljevanju zaigral kot prerojen, zato pri kraljevem klubu verjamejo, da bosta tokratni tekmi z Borussio povsem drugačni kot tisti v skupinskem delu. »V veliko zadovoljstvo in čast nam je, da nam je uspelo priti do te faze tekmovanja. Borussio zelo spoštujemo. Dvakrat smo z njimi v letošnji sezoni že igrali, a jih nismo uspeli premagati. Tokrat upamo, da bo drugače, saj želimo priti v finale. O tem sanjamo prav vsi pri Realu,“« je povedal Realov predstavnik Emilio Butragueño.

V drugorazrednem Uefinem tekmovanju evropski ligi bo Fenerbahče igral z Benfico, Basel pa z aktualnim evropskim prvakom Chelseajem.

Žreb polfinala lige prvakov:

 

Bayern München - Barcelona

 

Borussia Dortmund - Real Madrid 

 

Prvi polfinalni tekmi bosta odigrani 23. oziroma 24. aprila, povratni pa teden dni kasneje (30.4 in 1.5.). 

Finale 25. maja: 

Borussia Dortmund/Real Madrid - Bayern/Barcelona

 

Žreb polfinala evropske lige:

 

Fenerbahče - Benfica 

 

Basel - Chelsea 

 

Prvi tekmi bosta odigrani 25. aprila, povratni pa 2. maja.

 

Finale, 15. maj:

 

Fenerbahče/Benfica - Basel/Chelsea