Platini pravi, da bi bila uvedba tehnologije na golovi črti v tekmovanjih, kot so liga prvakov, evropska liga in na evropsko prvenstvo, veliko predraga, zato bi Francoz ta denar raje porabil drugače.

''Tu ne gre za vprašanje same tehnologije na golovi črti, temveč tehnologije na splošno. Vprašati se moramo, kje začeti in kje končati s tehnologijo, da ne bo njen vpliv prevelik. Tehnologija je lahko koristna, a treba je jasno opredeliti, kako velik bo njen poseg v nogomet. Poleg tega gre tu tudi za visok strošek. Vpeljava tehnologije na golovi črti v naša tekmovanja bi v petih letih stala okoli 50 milijonov evrov. Osebno bi teh 50 milijonov evrov raje vložil v razvoj in za pomoč različnim nivojem neprofesionalnega nogometa kot pa v tehnologijo, ki nam bo potem prišla prav le ob enem ali dveh spornih golih na leto. Gre torej za kar velik strošek na en sporen gol,'' je v malezijski prestolnici novinarjem svoj pogled na uvedbo tehnologije predstavil Platini, ki je povsem zadovoljen z napredkom, odkar je Uefa na tekmah uvedla dodatnega sodnika ob golu.

''Še vedno podpiramo dodatne sodnike, ki so bili dobro sprejeti tudi izven Evrope. Sodnik, ki stoji le en meter od golove črte in ima dobra očala, bi moral v večini primerov dovolj dobro videti, če je žoga prečkala črto ali ne,“ je zaključil Platini.

Precej bolj od Uefe pa je uvedbi tehnologije v nogomet naklonjena Fifa, ki tehnologijo na golovi črti premierno preizkuša ravno te dni na Japonskem, kjer poteka svetovno klubsko prvenstvo.