Branilec se je obregnil predvsem nad zapravljivostjo kraljevega kluba, obenem pa Madridčane obtožil, da si lahko pregrešno drage okrepitve privoščijo zgolj zaradi izvrstnih odnosov s špansko banko Bankia, ki je kljub hudim težavam z likvidnostjo v preteklosti vselej financirala njihove nakupe.

»Prebral sem, da je Real od leta 2002 zapravil kar 1,2 milijardi evrov za okrepitve. Tudi mi smo zapravljali, vendar pa Barcelona ne more računati na Bankio. Imamo Lionela Messija, Xavija Hernandeza, Andresa Iniesto, Carlesa Puyola, Victorja Valdesa, Sergia Busquetsa, Pedra Rodrigueza..., izjemno generacijo, ki pa klub ni stala popolnoma nič. To je naš ključ za konkuriranje Madridu. Seveda smo kupili Zlatana Ibrahimovića, Davida Villo in Neymarja, a vsako leto po enega. Nismo naredili tega, kar so storili oni. Osvojili niso nobene lovorike, nato pa podpisali z Garethom Baleom, Iscom in Asierjem Illarramendijem

Pique je med drugim spregovoril tudi o vzdušju v moštvu, potem ko je s soigralci izvedel, da sta za rakom zbolela tako branilec Eric Abidal kot nekdanji trener Tito Vilanova. »Smo ljudje, ne roboti. Vse kar smo doživeli z Abijem in Titom, je na nas pustilo posledice. Čutili smo žalost, zaskrbljenost in negotovost,« je razkril Pique, za konec pa pokomentiral tudi preteklo sezono svojega kluba.

»Z zgodovinskega stališča Barcelona ni dosegla veliko. Nato je začela osvajati vse, zato se zgolj zmaga v prvenstvu zdi neka povsem običajnega. Sam ne gledam na to tako. Smo edina ekipa na svetu, ki je Real sposobna pustiti 15 točk za sabo in to brez trenerja,« je sklenil španski reprezentant.