Pique je prepričan, da so Španci v zadnjem obdobju uspeli vzeti Nemcem primat najboljše nogometne nacije na stari celini, zato nestrpno pričakuje tudi tokratni obračun z Bayernom, kjer je prepričan, da bo Barcelona uspešnejša.

Na koncu več ne zmagujejo Nemci

»Bayern je zelo zahteven nasprotnik, a ljudje ne smejo pozabiti, da smo tudi mi še vedno odlična ekipa. Časi, ko je bil nogomet šport, 11 igralcev proti 11, na koncu pa so vedno zmagali Nemci, so mimo. Zasluge za to pa gredo španski reprezentanci in Barceloni, ki sta s svojim načinom igre spremenili nogometno igro in se vpisali v zgodovino,« se je v pogovoru za AS pohvalil Pique, ki je v zadnjih letih nezamenljiv član začetnih enajsteric obeh omenjenih moštev, ki sta v novem tisočletju osvojili vse, kar se je dalo.

Kljub Piquejevemu optimizmu, da je Barcelona še vedno najboljša, pa ga s soigralci jutri na Allianz Areni prav gotovo čaka morda celo najtežja tekma zadnjih let, saj se prvič zdi, da bi se blaugrana znala znajti v podrejenem položaju in na igrišču nekoliko manj uživati, kot je bila vajena v zadnjih letih.

Bo Messi igral od prve minute?

Veliko bo odvisno tudi od tega, če bo na tekmi zaigral Lionel Messi, saj je bilo na povratni četrtfinalni tekmi proti PSG dobro vidno, da je Barcelona z njim ali brez njega nekaj povsem drugega. Argentinec naj bi že okreval po poškodbi stegenske mišice, toda zelene luči za igranje od zdravnikov vendarle še ni dobil, o njegovem nastopu se bo Tito Vilanova zato odločil šele tik pred tekmo.

»Bili bi nori, če bi mislili, da je njegova prisotnost nepomembna. Je najboljši na svetu in ko igra, je pot do zmage za nas precej lažja. Nasprotniki si ponavadi želijo, da proti njim ne bi igral, saj jim prav gotovo ni prijetno, ko ga morajo pokrivati, kdor tega ne priznava, laže,« meni Pique.

Lahm je optimističen, upa pa, da Messija ne bo na igrišču

V taboru Bavarcev si seveda želijo, da bi argentinski virtuoz obsedel na klopi, kar bi močno povečalo Bayernove možnosti za uspeh. »Seveda si želimo, da Messi jutri ne bi igral. Brez njega so precej bolj ranljivi, kar smo lahko dobro videli na tekmi proti PSG,« je na današnji novinarski konferenci potrdil tudi njihov kapetan Philipp Lahm.

»Moramo se zavedati, da je Barcelona že nekaj let najboljše moštvo, ki si ga mnogi že dolgo želijo premagati, a kljub temu mislim, da imamo tokrat dobre možnosti za zmago. To nameravamo storiti predvsem na prvi tekmi. Imamo skupino odličnih igralcev, ki se dobro zavedajo, kaj vse je potrebno storiti za uspeh. Vsekakor bo za nas zelo pomembno, da na domači tekmi iztržimo pozitiven rezultat. Že z igranjem v polfinalu sem zelo zadovoljen, sedaj pa je od nas odvisno, če bomo storili še korak naprej do finala, ne glede na to, s kako kvalitetnim nasprotnikom igramo,« je še povedal Lahm.

Martinez je navajen proti Barci izgubljati, tokrat pa upa na drugačen razplet

V moštvu Bayerna je tudi španski reprezentant Javi Martinez, ki mu motivacije proti Barceloni ne bo manjkalo. »Veselim se že te tekme. To bo moj prvi polfinale lige prvakov, zato sem izjemno motiviran. Moramo ostati zvesti svojemu stilu igre in predvsem igrati timsko. Barcelona ima Messija, ki je najboljši nogometaš na svetu, a tudi če ne bo igral, imajo zelo kvalitetne igralce na vseh položajih. Proti Barceloni sem v karieri igral že večkrat, a večinoma doživljal poraze, sedaj pa se ji bom zoperstavil z drugim klubom, kjer so naše možnosti boljše in jutri ne bomo igrali le na remi. Možnosti za napredovanje v finale pa imata v tem paru obe moštvi enake,« je dejal Martinez.