Predsednik Reala Florentino Perez danes ni skrival zadovoljstva, ko je ob 13. uri pred številnimi španskimi in tujimi novinarji spregovoril na predstavitvi najnovejše galaktične okrepitve kraljevega kluba. Kot je dejal Perez, bo Real tudi v prihodnje stremel k podobnim nakupom najboljših igralcev na svetu, saj je to v skladu s klubsko politiko.

»Gareth je izjemen igralec, ki je bil denimo dvakrat izbran za najboljšega igralca angleške premier lige. Pogajanja s Tottenhamom so bila zelo težavna in napeta, a želel bi se jim zahvaliti, ker so nam na koncu le dali priložnost, da v svoje vrste pripeljemo takšnega odličnega igralca. Ob tem bi rad poudaril, da je odločilno vlogo pri izvedbi prestopa igrala Baleova odločnost, da prestopi v naš klub,« je danes dejal Perez.

24-letni Bale je danes zjutraj v Madridu opravil zdravniški pregled, nato pa z Realom podpisal šestletno pogodbo, s čimer se je končala večtedenska saga okoli njegovega prestopa v kraljevi klub.

Kupovanje najboljših igralcev je Real naredilo največji klub

»Bale je mlad igralec z ogromnimi kvalitetami, ki mu je danes uspelo uresničiti svoje sanje, da bi postal član madridskega Reala. S tem nadaljuje bogato dediščino številnih izjemnih igralcev, ki so dres Reala nosili pred njim. Real bo vedno poskušal kupiti najboljše igralce na svetu, saj je to strategija, ki ga je naredila največji klub 20. stoletja,« je še dodal Perez.

Bale je na predstavitvi le poziral z novim dresom, nato pa odhitel na zelenico stadiona Santiago Bernabeu, kjer ga je čakalo dvajset tisoč navdušenih privržencev kraljevega kluba. Nekaj minut je pred njimi poziral v novi ngoometni odpravi, ter izvajal trike z žogo, nekaj pa jih je z nogo poslal tudi na tribune in poskrbel za navdušenje med navijači.

Po pozdravu navijačem je Valižana čakala prva novinarska konferenca v vlogi nogometaša Reala.

''Izpolnile so se mi sanje, za Real bi igral tudi za en cent''

»To so bile moje sanje, da bi nekoč zaigral za Real. Vsem bi se rad zahvalil za to izjemno dobrodošlico. Hala Madrid!« so bile njegove prve besede, ki jih je spregovoril v španskem jeziku, nadaljeval pa je v angleščini.

»K Realu bi prišel igrati tudi za en cent, za karkoli. Višina odškodnine zame pa ni nekaj, kar bi se me preveč dotaknilo. To je stvar Tottenhama in Reala, če bi se preveč s tem ubadal, pa bi mi vse skupaj predstavljalo le večji pritisk,« je dejal Bale, ki bo v Madridu združil moči z do danes najdražjim nogometašem, Cristianom Ronaldom.

''Ronaldo je najboljši na svetu in šef pri Realu''

»Zame je Cristiano Ronaldo najboljši igralec na svetu. Igranje z njim je igralo veliko vlogo pri moji odločitvi, da pridem k Realu. Igrati z Ronaldom bo zame velika čast. Kako bo s prostimi streli in enajstmetrovkami? Ronaldo je pri Realu šef in on bo povedal, kako bo s tem. Ne rabim pa jaz Ronaldu pomagati, da bo najboljši na svetu, saj je to dosegel že sam,« je o sodelovanju s portugalskim zvezdnikom povedal Valižan.

»Upam, da bom s svojim prihodom pripomogel k nadaljnjim uspehom kluba in da nam bo uspelo osvojiti tudi 10. naslov evropskega klubskega prvaka.« je še dejal Bale.