Priložnost za vodstvo se je Cityju ponudila že po vsega dveh minutah igre, ko se je v šestnajstmetrskem prostoru znašel Vincent Komapny, vendar pa njegov poskus ni končal v nasprotnikovi mreži. So bili pa zato sinje modri precej bolj zbrani v 14. minuti, ko je po podaji Samirja Nasrija iz kota in asistenci Martina DemichelisWojciecha Szczesnyja premagal argentinski golgeter Sergio Agüero.

Domače moštvo je imelo v nadaljevanju še dve priložnosti za povišanje izida, a jih niso izkoristili. Kazen je sledila v 31. minuti, ko je po asistenci Mesuda Özila izenačil Theo Walcott. Pri izidu 1:1 pa je ostalo zgolj osem minut, saj je pred zaključkom prvega dela City v vodstvo ponovno vrnil Alvaro Negredo.

V drugem polčasu so lahko gledalci uživali v še nekoliko bolj razburljivem srečanju. V 50. minuti je za tretji zadetek meščanov in svoj prvi gol v majici kluba poskrbel Fernandinho, rezultat pa je še drugič na srečanju v 63. minuti znižal Walcott. Upe na vsaj točko Arsenala je z golom za 4:2 dokončno pokopal David Silva (66. minuta), dobro predstavo pa je z novim zadetkom v 88. minuti kronal Fernandinho.

V sodnikovem podaljšku je na 3:5 znižal nemški vezist Per Mertesacker, končni izid pa je z bele točke v 96. minuti postavil Yaya Toure.

»Zelo pomembno je, da navdušujemo z igro, a veliko raje bi zmagal s 6:0 kot pa s 6:3. Nekaterim trenerjem zadostuje, da njegova ekipa doseže le en zadetek, a mi bomo še naprej skušali tresti mreže pogosto, saj želimo zmagovati na takšen način. Najboljši obrambi v ligi ni lahko zabiti šest golov, vendar mislim, da smo imeli vsaj še tiri izrazite priložnosti. Seveda sem vesel, vendar se moramo še izboljšati,« je po tekmi povedal domači trener Pellegrini.

Arsenal kljub porazu s 35 točkami ostaja vodilna ekipa prvenstva, le tri točke manj pa ima na drugem mestu prav Manchester City. Slednjega lahko v primeru zmage danes oziroma jutri prehitita tako Chelsea kot Liverpool, ki sta na petnajstih tekmah zbrala po 30 točk.