Ljubljančani z zvrhano mero optimizma pričakujejo četrto in tudi najbolj pomembno medsebojno tekmo v mesecu z Mariborčani. Nova aduta za tekmo sezone za Olimpijo sta vrnitev poškodovanega umetnika Nika Omladiča in odslužena kazen napadalca Dejana Djermanovića, medtem ko je Andraž Šporar še naprej na bolniški. Ko smo trenerja Milorada Kosanovića vprašali, kakšen je recept za uvrstitev v finale, je najprej pel hvalnice na račun organiziranosti igre Maribora, nato pa izstrelil: »Veliko energije, truda, želje, resnosti, razigranosti in zbranosti.« Pripravil se je na vse možne scenarije, tudi podaljšek ali enajstmetrovke. Največja težava Olimpije spomladi je, da je doslej žogo pripeljala do 20 metrov, nato pa ni imela prave rešitve. Rodić je bil doslej po sili razmer vodja napada, sicer pa je veliko bolj uporaben kot drugi napadalec ali ofenzivni vezist izza napadalcev. »Upam, da bo na tribunah vsaj 5000 gledalcev, ki nas bodo spodbujali, ne pa poskrbeli za prekinitev. Dvomim, da se bo Maribor prišel v Stožice le branit in bi igral tako zaprto, kot sta obe ekipi na primorskem derbiju Koper – Gorica. Naš cilj je, da prvi dosežemo gol. Pristop mora biti enak kot na tekmi v Ljubljani, ko smo zmagali z 2:0, ali pa v drugem polčasu v Mariboru,« je povedal 34-letni Aleksandar Rodić.

Mariborčani zavračajo očitke, da je ekipa v krizi, in navijačem sporočajo, da bodo strnili vrste. »Moramo se osredotočiti na našo igro. Če želimo v finale, se moramo predstaviti v najboljši luči,« pravi trener Maribora Ante Šimundža.

V drugem polfinalu oba tabora odločno napovedujeta uvrstitev v finale. Pod večjim pritiskom je Gorica, ker želi Parma prek slovenskega pokala v Evropo.