Pred jutrišnjo premierno preizkušnjo s Krko v Stožicah so glas povzdignili razočarani navijači Green Dragons in do nadaljnjega napovedali bojkot vseh domačih preizkušenj svojega kluba. Kot pravijo, je Olimpijo ugrabil predsednik Izet Rastoder, sicer uspešen poslovnež z bananami. Navijači zahtevajo njegov takojšnji odstop in revizijo vseh poslov, ki jih je podpisal Rastoder. Med očitki prvemu možu kluba navijači izpostavljajo, da je bil Rastoderjev podpis na skupščini pred dvema letoma ponarejen, ker ga takrat ni bilo v Sloveniji. Očitajo mu tudi zavajanje javnosti in izgon legend iz kluba (Cimerotič, Ačimović, Gliha, družina Behrić...). »Uprava kluba želi s poceni potezami javnosti prekriti, kaj se resnično dogaja,« poudarja navijaška skupina s severne tribune.

In res so se pri Olimpiji na včerajšnji predstavitvi pred začetkom sezone trudili čim bolj dobrikati in dajati vtis, da je klub zgledno urejen. Konferenco za novinarje je prvič vodil novi tiskovni predstavnik in hkrati novinar Sportskih novosti Aljoša Vekić, sicer sin vplivnega in dolgoletnega novinarja Branka Vekića, ki je v nogometnih krogih blizu Izetu Rastoderju. Aljoša Vekić je rekel, da si klub želi premirja z navijači, in zagotovil, da se s člani Green Dragons pogovarjajo o nastali situaciji. Pred javnost ni prišel Rastoder, ki bi bil prav gotovo deležen največ vprašanj, a so ga opravičili, češ da je odsoten. Še vedno ni jasno, kakšen je epilog Rastoderjevih predlogov, ki jih je nedavno poslal na sedež nogometne zveze, ko je bil glavni pobudnik za spremembe licenčnega pravilnika. Predsednik kluba je takrat celo resno napovedoval, da bo v skrajnem primeru zapustil funkcijo in zatrjeval, da v klub ne bo več doniral denarja kot doslej.

Medtem se je po kuloarjih šepetalo, da želi v Olimpijo vstopiti ameriško-srbski poslovnež in bogataš Milan Mandarić, ki je že deloval v slovenskem nogometu, a so govorice kmalu potihnile. Veliko se je ugibalo tudi o usodi Darka Karapetrovića, za katerega dolgo časa ni bilo jasno, ali bo opravljal nalogo prvega trenerja ali zgolj pomočnika. Karapetroviću v tem trenutku polno zaupajo, a glede na naglico sprememb na trenerskem stolčku Olimpije (v zadnjih štirih letih je bilo deset rokohitrskih menjav) njegova prihodnost zagotovo ni samoumevna. Veliko bo odvisno že od rezultatov na začetku sezone, ki je bila za Ljubljančane praviloma vsakič porazna. »Cilja Olimpije morata biti vedno borba za vrh in igranje v Evropi. Ni pomembno le osvajanje točk, ampak tudi všečna in gledljiva igra. Naredili bomo vse, da nam uspe,« napoveduje Darko Karapetrović.

Kapetan Aleksander Šeliga je priznal, da je bilo na začetku priprav pred slabim mesecem dni stanje v klubu zelo negotovo, a da so se zadeve glede kadrovanja in financ premaknile na boljše. »Igralci smo lahko osredotočeni le na igrišče, kar je najpomembnejše,« pravi Šeliga. Olimpija se bo jutri predstavila v novi podobi, saj je njihov opremljevalec odslej Nike. Dizajn natisnjenih številk in priimkov igralcev na hrbtni strani je bil skrbno izbran, saj je naravoslovnotehniška fakulteta opravila posebno študijo na tem področju. Zelo blizu je tudi gostovanje velikega Chelseaja v Ljubljani, ki se bo prihodnjo nedeljo pod taktirko Joseja Mourinha v Stožicah predstavil s slovitimi imeni, kot so Filipe Luis, Diego Costa, Cesc Fabregas, Fernando Torres, Gary Cahill, Petr Čech... Olimpija si želi polnih tribun, do zdaj pa so prodali več kot 3000 vstopnic. Dodajmo, da bo klub bogatejši za 400.000 evrov, kolikor znaša 2,5 odstotka od 16 milijonov evrov vrednega prestopa nekdanjega vratarja Olimpije Jana Oblaka v Atletico Madrid.