Komaj 16-letni nogometaš, ki velja za enega najbolj nadarjenih na svetu, se je kljub svoji mladosti že vpisal v norveško športno zgodovino, potem ko je lani pri vsega 15 letih debitiral za člansko izbrano vrsto Norveške. Ob vsem tem seveda ne čudi, da se za ofenzivnega vezista zanima cela kopica nogometnih velikanov vključno z Barcelono, Manchester Unitedom, Liverpoolom, Manchester Cityjem, Bayern Münchnom in madridskim Realom.

Pri snubljenju naj bi bili najuspešnejši prav aktualni evropski klubski prvaki iz Madrida. Kot piše španski športni dnevnik As, je golobradi mladenič v sredo že treniral s prvo ekipo trenerja Carla Ancelottija, le nekaj ur kasneje pa je obiskal tudi stadion Vicente Calderon in si ogledal pokalno srečanje med belim baletom in mestnim tekmecem Atleticom.

Koliko bo Real za Odegaarda odštel Stromsgodsetu, ni znano, vendar pa njegova cena v zadnjih mesecih ni narasla. Razloge za to gre iskati v nogometaševi pogodbi, ki se mu izteče letošnjega julija, kar pomeni, da ga mora norveški prvoligaš prodati do konca januarja, v nasprotnem primeru bo njihov nogometni biser skozi vrata kluba odšel brez odškodnine.