Nizozemcem je do predčasne uvrstitve na SP ob njihovi zmagi proti Andori pomagala tudi Romunija, ki je doma izgubila s Turčijo. V skupni D ima po osmih krogih 22 točk, prva zasledovalka Madžarska pa 14.

Italijani so po zaostanku z 0:1 zmagali z 2:1 in so zdaj z 20 točkami dokončno na prvem mestu skupine B, druga Bolgarija dva kroga pred koncem zaostaja sedem točk.

Brez predčasne uvrstitve na SP pa so danes ostali Nemci; proti Ferskim otokom so sicer zanesljivo zmagali (3:0), ker pa je bila uspešna tudi Švedska (1:0 v Kazahstanu), lahko slednja ob petih točkah zaostanka teoretično še pride do prvega mesta.

Na mundialu tudi Argentinci

Uvrstitev na mundial v Braziliji proslavljajo tudi Argentinci. Njihova reprezentanca je v gosteh s kar 5:2 premagala Paragvaj. Gavče do konca kvalifikacij čakata le še dve tekmi, prvo mesto na lestvici pa jim lahko odvzameta zgolj še izbrani vrsti Kolumbije in Čila.

»Vemo, kako težko se je uvrstiti na svetovno prvenstvo, današnja zmaga pa je nagrada za naše dobro delo. Igrišče je bilo v slabem stanju, zato na njem ni bilo lahko igrati, a naš cilj je bila uvrstitev,« je za Fox Sports po tekmi na stadionu Defensores del Chaco dejal prvi zvezdnik Argentincev Lionel Messi.

Nogometaš Barcelone se je med strelce vpisal dvakrat, oba zadetka pa je dosegel z najstrožje kazni (12., 53.). Mrežo Paragvajcev so sicer zatresli še Sergio Aguero (32.), Angel Di Maria (50.) in Maxi Fernandez (90.), medtem ko sta bila za domače uspešna Jose Ariel Nunez v 17. in Roque Santa Cruz v 86. minuti.

Priložnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo pa niso izkoristili Kolumbijci, ki bi jim na gostovanju v Montevideu zadostoval že remi. A Urugvaj se je izkazal za pretrd oreh, saj je s poznima goloma Edinsona Cavanija v 77. in Cristiana Stuanija v 81. minuti zmagal z 2:0.

V južnoameriških kvalifikacijah z 29 točkami tako vodi Argentina, tri manj jih ima Kolumbija, tretje mesto s 24 točkami zasedajo Čilenci, sledita pa jima Ekvador in Urugvaj, ki sta zbrala 22 točk.

Brazilci z vrhunsko predstavo odpravili Portugalce

V prijateljski nogometni tekmi v Bostonu je Brazilija ponoči po slovenskem času premagala Portugalsko s 3:1 (2:1). Za Brazilijo, ki bo prihodnje leto gostila SP, so zadeli Thiago Silva (23.), Neymar (34.) in Jo (49.), Portugalce je že v 17. minuti v vodstvo popeljal Raul Meireles.

To je bila že druga vrhunska predstava brazilske izbrane vrste, ki je v soboto odpravila Avstralijo kar s 6:0. Ob tem pa ne gre spregledati, da so Portugalci nastopili brez poškodovanega prvega zvezdnika Cristiana Ronalda.