Potem ko so dosedanje tekme na mundialu v Braziliji gledalce razvadile s številnimi zadetki in preobrati, sta danes Nigerija in Iran prikazala ravno nasprotno. Ne le da nogometaši ene in druge ekipe nista zatresli mreže, v 90 minutah si nista ustvarili praktično niti ene priložnosti. A kakor koli, obe sta vpisali po eno točko. Tako imata eno več od BiH in dve manj od Argentine, a slednji - sodeč po prikazanem - ne bi smeli imeti težav za preboj med najboljših 16.

Prvi polčas gledalcev v Curitibi ni navdušil. Igra je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma, pravih priložnosti ni bilo. Kljub jalovi rahli terenski premoči Nigerijcev so imeli edino omembe vredno Iranci, in sicer v 34. minuti, ko se je Reza Ghoochannejhad po podaji iz kota lepo otresel svojega čuvaja, a nato z glavo žogo poslal točno v roke Vincenta Enyeame.

Malce bolj dinamičen začetek drugega polčasa je napovedoval bolj razburljivo predstavo, a se to ni uresničilo. Navijači so še naprej spremljali dvoboj praktično brez priložnosti. Nigerijski selektor Stephen Keshi je v želji po treh točkah v igro poslal še napadalca Petra Odemwingieja in Sholo Ameobija, a se to ni posebej poznalo. Pravih zaključnih strelov ni bilo, tako da je bila logična posledica remi brez golov.