V prvem krogu brazilske serie A se je Santos sinoči pomeril s Flamengom, tekma pa se je končala z 0:0. S tem se je nadaljeval tudi strelski post Neymarja, ki sedaj traja že dolgih 725 minut. Kljub temu Brazilec v Evropo prihaja kot eden največjih zvezdnikov današnjega nogometa, od njega pa tudi v Barceloni pričakujejo zelo veliko.

Pred sinočnjo tekmo pa so se od Neymarja poslovili tudi pri Santosu, saj so pred tekmo pripravili manjšo slovesnost njemu v čast, mladi Brazilec pa pri tem ni mogel zadrževati solz.

Med tekmo je Neymarja sicer ob vsakem dotiku z žogo spremljalo mnogo žvižgov, saj mu navijači očitno zamerijo odhod v Evropo, saj je vselej zatrjeval, da bo do svetovnega prvenstva, ki ga bo prihodnje leto gostila Brazilija, ostal v domovini. Tega pa jim nogometaš ni zameril.

»Navijači so edini, ki so bili vedno na moji strani in me v vsem podpirali. Za to sem jim lahko samo hvaležen in obljubljam jim, da se bomo še videli. Nekega dne se bom vrnil v Santos,« je po tekmi dejal Neymar, ki se že veseli odhoda v Barcelono: »V veliko čast mi bo igrati z Messijem, Xavijem in Iniesto. Igranje za Barcelono so bile moje sanje, ki se bodo sedaj uresničile. Sem zelo srečen, ker prihajam v najboljše moštvo na svetu.«