Neymar je samo v letu 2012 zaslužil 23 milijonov evrov, večino tega zneska pa je dobil od osebnih pokroviteljev, v primerjavi z letom 2011 pa so se njegovi prihodki povečali za približno 8 milijonov evrov. 20-letni brazilski zvezdnik je bil s 23 milijoni evrov letnih prihodkov eden od le petih nogometašev na svetu, ki so lani zaslužili več kot 20 milijonov evrov. Poleg njega so toliko zaslužili še Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Samuel Eto'o in David Beckham.

Podobno kot slavni Anglež je tudi Neymar večino denarja dobil s sponzorskimi dogovori. Ima kar 11 osebnih pokroviteljev, med katerimi so tudi Nike, Red Bull, Unilever in Panasonic, ki mu vsak na leto plača vsaj milijon evrov. Od trženja osebne znamke NRJ pa Neymar na leto zasluži več kot 1,5 milijona evrov.

Glede na bajen zaslužek in status, ki ga uživa v domovini, niti ni presenetljivo, da se Neymarju ne mudi v Evropo, čeprav ga Barcelona, Real in še kakšen evropski velikan že dlje časa vabijo v svoje vrste. Najbolj naj bi bil sicer naklonjen odhodu v Katalonijo, a pred letom 2014, ko bo v Braziliji svetovno prvenstvo, ne želi oditi iz domovine.