Dvaindvajsetletni zvezdnik Neymar je v 17. minuti tekme dosegel stoti gol na tem SP, hkrati pa je bila to tudi stota tekme Brazilije na svetovnih prvenstvih. V 36. minuti je z drugim zadetkom na tekmi poskrbel, da je trenutno na vrhu lestvice strelcev, štiri gole pa je dosegel na prvih treh tekmah in se s tem izenačil z velikim rojakom Pelejem. A kljub temu se ne postavlja v ospredje.

Šteje ekipa in ne posameznik

"Najpomembnejša je ekipa in mislim, da smo prikazali najboljšo tekmo na tem SP. Pa to ne zaradi velikega števila golov, ampak zaradi načina naše igre, s katero smo stiskali tekmece tako, kot smo želeli. Tega pa ne more početi le en igralec, zato čestitke celotni ekipi. Prišli smo na pravo pot, ekipa raste in je z vsako tekmo bližje našim sanjam," je dejal Neymar.

»Čile bo še posebej težak nasprotnik«

Brazilija je zaradi boljše razlike v zadetkih v skupini končala pred Mehiko in se bo v soboto v Belo Horizonteju pomerila s Čilom. "Mislim, da bo to zelo težka tekma. na tem SP se je pokazalo, da resnično ni nobene slabe ekipe. Vse so na podobni ravni, nogomet je na reprezentančni ravni vse močnejši, naš naslednji tekmec pa je še posebej težak," je menil Neymar.