Do sedaj je bil kapetan Brazilije, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu na domačih tleh s četrtim mestom razočarala navijače, branilec PSG Thiago Silva.

"Neymar je eden največjih igralcev v Braziliji. Gre za igralca z izredno kakovostjo in to ne glede na njegovo mladost," je Dunga dejal o 22-letnem igralcu.

Rekord Ibrahimovića

Nogometna reprezentanca Estonije je v generalki pred ponedeljkovim dvobojem uvoda kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Sloveniji izgubila v Stockholmu proti Švedski z 0:2 (0:2). Oba gola je dosegel Zlatan Ibrahimović, ki je s tem za Švedsko v 99 nastopih dosegel že 50 golov in postal rekorder švedske izbrane vrste.

Ibrahimović je najprej v 4. minuti zadel za vodstvo z 1:0 in izenačil rekord 49 zadetkov, ki jih je do leta 1932 nabral Sven Rydall. V 24. minuti je Ibra s peto dosegel še drugi gol na tekmi in postal najuspešnejši strelec švedske reprezentance vseh časov. Po zadetku je Ibrahimović slekel dres in pokazal pod njim skrito majico z napisom na hrbtu 50+, sodnik pa mu je za to pokazal rumeni karton.

»Veliko mi pomeni, da sem postavil ta rekord. Gre za zelo pomembno stvar zame, za mojo družino in vse ljudi okoli mene. Vedno sem se moral trdo boriti, da sem dosegel svoje cilje in nikoli nisem obupal. Moje ime je sedaj na vrhu lestvice reprezentančnih strelcev vseh časov in to me navdaja z zares prijetnim občutkom,« je po tekmi dejal Ibrahimović.

Naslednjo priložnost za gole bo imel Ibrahimović že v ponedeljek, ko bo Švedska v uvodu kvalifikacij za EP gostovala na Dunaju, Ibrahimović pa bo za Švedsko odigral jubilejno 100. tekmo.