Reus se je poškodoval na sobotni tekmi nemške bundeslige proti Paderbornu. V klubu so danes po zdravniških pregledih sporočili, da se bo lahko vrnil na igrišče v najboljšem primeru v začetku januarja, tako da bo moral izpustiti pet tekem nemškega prvenstva in dve tekmi lige prvakov, tudi derbi z Arsenalom.

Na tekmi s Padernornom je Reus sicer dosegel zadetek, končal pa jo je na nosilih po nevarnem drsečem startu Marvina Bakalorza. "To je popolnoma noro. Obstajajo trenutki, ko ne smeš uporabiti takšnega starta nad tekmecem. Marvin je sicer čisto v redu fant, tole pa je bilo preprosto popolnoma odveč," je bil po tekmi besen trener Dortmunda Jürgen Klopp. Bakalorz, nekdanji član Borussie, je dobil rumeni karton, sodnik Wolfgang Stark pa je po tekmi po ogledu posnetka priznal, da bi mu moral pokazati rdečega.

Nesrečni Reus je najhujšo letošnjo poškodbo staknil pred petimi meseci, ko je zaradi natrgane vezi v levem gležnju, poškodoval se je na reprezentančni tekmi z Armenijo, moral izpustiti tudi svetovno prvenstvo v Braziliji. Jeseni pa se je po vrnitvi na igrišča kmalu spet poškodoval, spet na tekmi Nemčije, proti Škotski jo je skupil komaj dobro ozdravljeni levi gleženj, kar ga je spet spravilo na bolniško za mesec dni.