Porurski klub, ki bo tudi letos gostitelj prve uradne tekme v novi sezoni pred začetkom bundeslige, je sporočil, da vstopnic za superpokal ni več mogoče dobiti. Borussia je prodala vseh 80.667 vstopnic, kolikor jih je bilo na voljo za tretji zaporedni dvoboj Bavarcev in rumeno-črnih na stadionu Signal Iduna Park.

Pri Borusii imajo lepe spomine na lansko izvedbo superpokala - ker je Bayern tako državni prvak kot pokalni zmagovalec, sta tekmeca tudi tokrat prvo- in drugouvrščena ekipa v nemški bundesligi -, saj so zmagali s 4:2.

V Nemčiji so superpokalne tekme po večletnem premoru uradno oživili leta 2010, od takrat je dvakrat zmagal Bayern, po enkrat pa Borussia in Schalke.

Guardiola navijače in vodstvo pozval, naj bodo potrpežljivi

V prvenstvu, ki se pričenja 22. avgusta, večjih sprememb pri vrhu ne gre pričakovati. Prvi favorit za osvojitev naslova tako ostaja Bayern, medtem ko bo njegov največji konkurent prav Borussia Dortmund. Pri bavarskem klubu ne odstopajo od svoje zmagovalne filozofije, zato merilo uspeha še naprej ostajajo zgolj lovorike.

»Tu ni velikih skrivnosti. Če ne osvojimo nove lovorike, bo prihodnje leto prišel nov trener. Prvenstvo smo osvojili z rekordnim številom osvojenih točk, zmagali smo tudi v pokalu. To je bila neverjetna sezona. Škoda je le, ker smo v ligi prvakov proti Real Madridu izgubili na način, na katerega smo. Vendar pa je poraz vselej mogoč,« je v pogovoru z nemškimi mediji priznal Bayernov trener Josep Guardiola in navijače ter vodstvo pozval, naj bodo potrpežljivi.

»V Bayern sem prišel svoje delo opraviti kar se da najbolje. Prišel sem v državo, ki je drugačna od tiste, v kateri sem rojen in ima drugačen pogled na nogomet. Skušam se prilagoditi in na vso moč se trudim, da v klubu spremejo moje zamisli, a vsega se ne da narediti v enem letu,« je še opozoril nekdanji strateg Brcelone.