Neredi na tribunah med navijači Atletico Paranaensea in Vasco da Game so se začeli že v 17. minuti tekme in so trajali skoraj celo uro. Srečanje je bilo zato prekinjeno, šele po posredovanje policijskega helikopterja, ki je pristal kar sredi igrišča, da je malce umiril razvnete strasti, pa so se navijači umaknili na svoje položaje in dovolili, da so policisti pomagali tistim najbolj poškodovanim.

Po poročanju brazilskih medijev so izgredi na stadionu terjali eno smrtno žrtev, eden navijač pa naj bi bil v komi. "Žalostno je gledati takšne scene v trenutkih, ko vsi govorimo o svetovnem prvenstvu, ki ga bo gostila naša država," je dejal trener Vasca Adilson Batista, medtem ko je direktor kluba Antonio Peralta dodal. "To ni cirkus, nogomet je zabava, športni dogodek, ki prinaša radost in ne smrt. Naš navijač je v komi, na drugi strani pa je ena oseba umrla. Za naš klub je to nesprejemljivo."

Santa Catarina se nahaja na jugu Braziliji in v času svetovnega prvenstva, ki se bo začelo 12. junija, ne bo prizorišče tekem.