Austria z igrami na začetku sezone ni dajala slutiti, da bi utegnila poseči po zvezdah. V drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov je z vsega enim golom na dveh tekmah izločila islandskega prvaka FH, tudi v državnem prvenstvu, kjer imajo po dve zmagi, dva remija in dva poraza, niso blesteli. Proti Salzburgu so izgubili celo z 1:5, dva gola jim je zabil Kevin Kampl. Toda v pravem trenutku so prišli v formo. Pred dvobojem na Maksimiru so občutili podcenjevanje, kar jih je še podžgalo, so dejali po tekmi. Zaustavili so vse poskuse Zagrebčanov in izkoristili njihove napake v obrambi.

Da se Avstrijci veselijo, je zaslužen tudi hrvaški trener Nenad Bjelica, ki je k 24-kratnim avstrijskim prvakom prišel pred začetkom te sezone. Pred tem se je izkazal na klopi Wolfsberga, ki ga je pripeljal v prvo avstrijsko ligo, kar je bilo dovolj, da so ga vodilni možje Austrie povabili v svoje vrste. Bjelica je po prvem polčasu ugotovil, da Dinamo ni tako močan, kot se je zdelo. »Trener nam je med polčasoma dejal, da Dinamo ni tako superioren in da je proti njemu mogoče dobro igrati,« je dejal Kaja Rogulj, hrvaški nogometaš pri Austrii. In res so začeli igrati vse bolje ter dosegli dva gola. Zablestela je balkanska naveza, najprej je gol dosegel Marin Leovac, ki ima tako avstrijsko kot hrvaško državljanstvo, nato še Marko Stanković, katerega starši prihajajo iz Srbije. Stanković je eden tistih nogometašev, na katere se Bjelica najbolj opira. V tej sezoni je dosegel šest golov, spomnijo pa se ga tudi nogometaši Olimpije, ki jih je Austria iz kvalifikacij za evropsko ligo izločila pred dvema letoma.

Tako navijači že lahko upajo, da se bodo ponovili stari dobri časi, ko je Austria igrala tudi v četrtfinalu pokala Uefa. Toda uvrstitev v ligo prvakov bi bila v sedanjih razmerah, ko so v evropskem nogometu razlike med velikimi in manjšimi klubi večje kot nekoč, prav poseben uspeh. Austria v ligi prvakov še ni igrala, nazadnje pa je imela Avstrija tam predstavnika leta 2005, ko je med elito igral Rapid, veliki mestni tekmec vijoličnih. Ta je klub srednjega meščanskega sloja, medtem ko ima Rapid največ privržencev v delavskem razredu. Kakšni so derbiji med kluboma, je v dresu Austrie občutilo že nekaj Slovencev. Zdenko Verdenik je bil njen trener, največji pečat je tam pustil Milenko Ačimović, precej manjšega Nastja Čeh in še manjšega Dare Vršič, ki je še vedno član kluba, a ne igra. Trenira z rezervno ekipo in ga v Zagrebu ni bilo. Nekdanji nogometaš Olimpije čaka na morebiten prestop. A če bo ostal, bo imel morda možnost, da si izbori mesto v ekipi, ki se ji obeta igranje v ligi prvakov.

Izidi sredinih prvih tekem zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov: Dinamo Zagreb – Austria Dunaj 0:2, Fenerbahče – Arsenal 0:3, Ludogorec – Basel 2:4 (Bezjak je za Ludogorec igral do 56. minute), Schalke – PAOK 1:1, Steaua – Legia Varšava 1:1, evropska liga, 4. krog kvalifikacij: Aktobe – Dinamo Kijev 2:3, Kuban Krasnodar – Feyenoord 1:0, Jablonec – Betis Sevilla 1:2, Karabah Agdam – Eintracht Frankfurt 0:2, Dinamo Tbilisi – Tottenham 0:5.